• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sopimusneuvottelut"

OAJ hyväksyi sovintoehdotuksen yksityiselle opetusalalle

OAJ on hyväksynyt valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran sovintoehdotuksen yksityisen opetusalan työriidassa. Hyväksymisen mahdollisti opetushenkilöstöä koskeva paikallinen kehittämiserä vuosille 2024-2026. 

28.06.2024 Tiedote
Yksityiselle opetusalalle annettiin toinen sovintoehdotus 

Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara on jättänyt yksityiselle opetusalalle toisen sovintoehdotuksen myöhään torstai-iltana 27.6. Sopijaosapuolet OAJ ja Sivistysala ry Sivista antavat vastauksensa perjantaina 28.6. klo 12.

28.06.2024 Uutinen
Sivistalta törkeä veto varhaiskasvatuksessa – ”Luottamus rapautui, he eivät arvosta opettajia”

Yksityisen varhaiskasvatuksen työnantajia edustava Sivista uhkaa jättää OAJ:n eli opettajat ulos neuvottelupöydästä. OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto pitää tätä osoituksena siitä, että Sivistan johdossa ei arvosteta opettajia lainkaan.

20.06.2024 Tiedote
Sovittelu jatkuu juhannuksen jälkeen  

Sovittelua OAJ:n ja yksityisiä kouluja ja oppilaitoksia edustavan Sivistysalan välillä jatketaan juhannuksen jälkeen 26.6. Molemmat osapuolet saivat sovittelijalta tehtäviä.  

11.06.2024 Uutinen
OAJ jatkaa neuvotteluja ja pysyy tavoitteissaan 

OAJ jatkaa neuvotteluja yksityisellä opetusalalla ja pyrkii aktiivisesti hakemaan ratkaisua. JHL:n ja Jytyn saavuttama neuvottelutulos ei vaikuta OAJ:n tavoitteisiin ja etenemiseen. 

22.05.2024 Uutinen
Yksityisen opetusalan jumi ja sovittelu jatkuu 

Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara jatkoi yksityisen opetusalan työriidan sovittelua viikon 20 lakkojen jälkeen. Osapuolet tapasivat 20.5. tuloksetta. Seuraava sovittelu on koulujen päättäjäisviikolla 27.5.

20.05.2024 Uutinen
”Tuntuu mielivaltaiselta” – kolme valtuutettua kertoo, mitä Sivistan syrjivästä päätöksestä seurasi

Kolme OAJ:n valtuutettua kertoo Sivistan painostustoimien sekavista seurauksista: yksi heistä saa palkkaa kokouksen ajalta, toinen ei ja kolmas joutui jättämään kokouksen kokonaan väliin. OAJ:n puheenjohtajan mielestä Sivista heikentää toimillaan koko yksityisen opetusalan mainetta. OAJ riitauttaa Sivistan päätöksen.

16.05.2024 Uutinen
Yksityisen opetusalan palkkaratkaisu voi olla kohtalonkysymys koko alalle

Yksityisen opetusalan lakoilla puolustetaan alan vetovoimaa. Se on elintärkeää, sillä lähivuosina tarvitaan paljon uusia opettajia täyttämään eläköitymisten aiheuttamaa vajetta. Opettajana toimivat pitää lisäksi sitouttaa työhönsä. Siinä palkkaratkaisulla on suuri rooli, kuten tuore jäsenkyselymme osoittaa. Yli puolet uran alussa olevista opettajista olisi valmis vaihtamaan kunnan leipiin, jos palkkakehitys ei korjaannu, OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos kirjoittaa.

15.05.2024 Blogi
Yksityisen opetusalan toinen lakko 13.-16.5. Kurkkaa kuvagalleria!

Keräämme yksityisen opetusalan lakon tunnelmia ja kuvia tälle sivulle ja somekanaviimme 13.–16.5.2024. Tervetuloa mukaan lakkopäivien tunnelmiin! Sivun loppuun kertyy kuvagalleria lakkopaikkakunnilta.

12.05.2024 Uutinen
OAJ selvitti: Liki 40 prosenttia opettajista harkitsee vaihtamista kunnan palvelukseen, jos yksityiselle opetusalalle ei tule riittävät palkankorotukset

Yksityistä opetusalaa uhkaa ensi viikolla lakko, jolla vauhditetaan uuden työehtosopimuksen syntymistä. OAJ:n tuoreen jäsenkyselyn mukaan palkkakehitys on jäsenille niin tärkeä asia, että sen puolesta ollaan valmiita lakkoihin. Palkkaratkaisusta riippuu, pysyvätkö jäsenet yksityisten koulujen ja oppilaitosten palveluksessa vai vaihtavatko he esimerkiksi kunnan palvelukseen.

10.05.2024 Tiedote