• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Opettajan työ"

OAJ:n jäsenkysely paljasti: Opettajien täydennyskoulutukselle valtava tarve

Lähes 40 prosenttia opettajista ei ole osallistunut täydennyskoulutukseen työajalla 12 kuukauteen. Täydennyskoulutus on pirstaleista ja sijaisia palkataan nihkeästi koulutuksen ajaksi. OAJ vaatii, että täydennyskoulutus kirjataan lakiin jokaisen opettajan ja alan esihenkilön oikeudeksi ja velvollisuudeksi.

05.10.2023 Tiedote
OAJ selvitti: Vain murto-osa opettajista kokee työtään arvostettavan

Vain joka kymmenes opettaja on täysin sitä mieltä, että hänen ammattitaitoaan ja työtään arvostetaan yhteiskunnassa, selviää OAJ:n kyselystä. Tämän arvostusvajeen paikkaamiseen tarvitaan pitkäjänteistä resurssien vahvistamista, OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto sanoo. Hän korostaa OAJ:n merkitystä edessä olevien yhteiskunnallisten muutosten ennakoijana ja laadukkaan koulutusjärjestelmän turvaajana.

26.09.2023 Uutinen
Jäsen kysyy: Miten saan pidettyä kiinni sak-työajasta?

Varhaiskasvatuksen opettajan työaika ei koostu pelkästään lasten opetus- ja kasvatustehtävistä, vaan myös suunnittelu-, arviointi- ja kehittämistehtävistä (sak) sekä esiopetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmien laatimisesta. OAJ:n erityisasiantuntija Kirsi Sutton vinkkaa, miten sak-työajan riittävyyden voi varmistaa.

13.09.2023 Blogi
SOOL & OAJ: Sijaisopen tehtävät, työaika ja palkka

Suosittu sijaistamis-webinaari on täällä taas! Ilmoittaudu mukaan webinaariin ja saat tärkeää tietoa siitä, mistä sijaiselle maksetaan ja mitä sijaisen toimenkuvaan kuuluu. SOOLin ja OAJ:n yhteiswebinaari tarjoaa kattavan ja käytännönläheisen tietopaketin jokaisen sijaisen tueksi.

06.09.2023 Tapahtuma
Yhteistyöllä uuteen lukuvuoteen

Koulua ja kotia edustavat tahot korostavat yhteistyön merkitystä uuden kouluvuoden alkaessa.

08.08.2023 Uutinen
OAJ pitää ONNI-hankkeessa syntynyttä opasta selkeänä - muutama täsmennys esitetty

OAJ antoi lausumansa ONNI-hankkeessa syntyneestä Yhdenvertaisen puuttumisen oppaasta.

17.05.2023 Lausunto
Euroopan opettajajärjestöt haluavat lisätä alan arvostusta – nämä 10 asiaa tarvitaan

Euroopan opettajajärjestöt ovat laatineet kymmenen kohdan listan asioista, joita tarvitaan opetusalan arvostuksen ja vetovoiman lisäämiseksi. Suomessakaan pelkät arvostavat sanat eivät riitä, vaan edellytämme tulevalta hallitukselta myös arvostavia tekoja, OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto sanoo.

15.05.2023 Uutinen
Vuoden 2023 Rauhan avain -palkinto koulumaailman toimijalle – ehdota saajaa

CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation ja OAJ järjestävät yhteistyössä kilpailun, jossa etsitään perusopetuksen tai toisen asteen toimijaa, opettajaa, oppilaskuntaa tai oppilaitosta, joka on edistänyt toiminnallaan rauhanomaista toimintatapaa ja ilmapiiriä. Ehdota palkinnon saajaa 15.3.-15.5.2023. Palkinto jaetaan kansainvälisenä rauhan päivänä 21.9.2023.

15.03.2023 Uutinen
Rauhan avain -palkinto

CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation ja OAJ järjestävät yhteistyössä kilpailun, jossa etsitään perusopetuksen tai toisen asteen toimijaa, opettajaa, oppilaskuntaa tai oppilaitosta, joka on edistänyt toiminnallaan rauhanomaista toimintatapaa ja ilmapiiriä. Ehdota palkinnon saajaa 15.3.-15.5.2023. Palkinto jaetaan kansainvälisenä rauhan päivänä 21.9.2023.

15.03.2023 Sisältösivu
Kiusaamiseen ja väkivaltaan puuttuminen vaatii resursseja

Opetushallitus julkaisi tänään Ei kaikelle väkivallalle -sivuston. – On erittäin tärkeää, että päiväkoteja, kouluja ja oppilaitoksia tuetaan kiusaamisen, häirinnän, väkivallan ja syrjäytymisen ehkäisemisessä ja niihin puuttumisessa kaikin tavoin, OAJ:n koulutuspolitiikan johtaja Nina Lahtinen toteaa.

26.01.2023 Uutinen