• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Uusi lakko alkaa yksityisellä sosiaalipalvelualalla huomenna

30.05.2023 - 17.00 Uutinen
Kuvituskuva

Yksityisen sosiaalipalvelualan kolmipäiväinen lakko alkaa huomenna Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Myös ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu.

Yksityisen sosiaalipalvelualan lakko alkaa huomenna 31.5. klo 00.001 ja päättyy perjantaina 2.6. klo 23.59. Lakko koskee yksityisen sosiaalipalvelun työehtosopimuksen soveltamisalaa eli sekä opetushenkilöstön että esihenkilöiden työtä Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. 

Lakko koskee kaikkea oheisten konsernien tai yritysten varhaiskasvatuksen toimipisteissä tehtävää työtä: 

  • Norlandia
  • Verkanappulat
  • Pilke päiväkodit
  • Touhula
  • Sateenkaari Koto

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu 


OAJ antoi myös uuden ylityö- ja vuoronvaihtokiellon, joka jatkuu 14.6.2023 klo 13 saakka, mikäli sopua ei löydetä sitä ennen.

OAJ:n jäsenistä kielto koskee osaa yksityisten päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajista, erityisopettajista ja päiväkodinjohtajista. OAJ:n jäseniä sopimuksen piirissä on lähes 900.


OAJ puolustaa jäseniään


OAJ on mukana lakossa puolustaakseen varhaiskasvatuksen opettajien ja esihenkilöiden asemaa, koska työnantajan palkkatarjous ei vastaa tavoitteita.

Yksityisellä sektorilla työskentelevien varhaiskasvatuksen opettajien, erityisopettajien ja päiväkodin johtajien palkat eivät saa jäädä jälkeen kunta-alan palkoista.

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut Hyvinvointialan kanssa keskeytyivät tuloksettomina perjantaina 28. huhtikuuta. Työehtosopimus päättyi 30. huhtikuuta, ja sopimukseton tila alkoi.

Pääsopijat ovat neuvotelleet sovittelijan johdolla useasti toukokuussa, mutta sopua ei ole löytynyt.
OAJ pyrkii aina saamaan sopimukset ensisijaisesti neuvotellen, mutta nyt lakko on ainoa vaihtoehto.
Seuraa viestintää ja jaa kuvia!

OAJ viestii neuvottelujen etenemisestä ja työtaistelutoimenpiteistä omissa kanavissaan.
Lisäksi jaamme jäseniemme kuvia ja viestejä OAJ:n sosiaalisen median kanavissa, joten käytä omissa julkaisuissasi tunnusta @oajry.

Usein kysytyt kysymykset


Miten toimia lakossa tai miten saan lakkoavustusta? Lakkoavustus on ennen lakkovaroitusta jäseneksi liittyneelle 180 euroa per päivä. Lue usein kysytyt kysymykset lakosta.

Lue ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa koskevat usein kysytyt kysymykset

Jaa