• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Taiteen perusopetus"

Pienen musisoijan ilo kertoo opettajankin onnistumisesta – ”Kun työssä antaa paljon, sen soisi näkyvän palkassakin”

Taiteen perusopetuksessa rakennetaan Suomen taiteen ja kulttuurin tulevaisuutta. Osaavan opettajan johdolla tapahtuva yhdessä tekeminen ja omien tavoitteiden pitkäjänteinen tavoittelu hyödyttävät niitäkin, joille musisointi jää harrastukseksi. Sen tietää sellonsoiton opettaja ja varhaisiän musiikkikasvattaja Maija Alén. Hän toivoo kevään sopimusneuvotteluista tulosta, joka huomioisi työssä ja sen vaativuudessa tapahtuneet muutokset.

05.02.2024 Uutinen
OAJ selvitti: Vain murto-osa opettajista kokee työtään arvostettavan

Vain joka kymmenes opettaja on täysin sitä mieltä, että hänen ammattitaitoaan ja työtään arvostetaan yhteiskunnassa, selviää OAJ:n kyselystä. Tämän arvostusvajeen paikkaamiseen tarvitaan pitkäjänteistä resurssien vahvistamista, OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto sanoo. Hän korostaa OAJ:n merkitystä edessä olevien yhteiskunnallisten muutosten ennakoijana ja laadukkaan koulutusjärjestelmän turvaajana.

26.09.2023 Uutinen
Suomen ykköspoliitikot pääsevät ihan uudenlaiseen tenttiin – kerro, mitä haluaisit kysyä!

Eduskuntavaalien alla suurten puolueiden puheenjohtajilla on edessään ihan uudenlainen televisiotentti, jossa kysymyksiä esittävät koululaiset. Lisäksi puoluejohtajat pääsevät vastaamaan opettajia askarruttaviin kysymyksiin OAJ:n omissa sisällöissä. Nyt OAJ:n jäsenillä on mahdollisuus osallistua sisältöjen suunnitteluun.

09.12.2022 Uutinen
Taiteen perusopetuksella luovuusosaamista

Taiteen perusopetus (TPO) on Suomessa ainutlaatuista ja tasavartaisuutta edistävää. Missään muualla maailmassa ei ole samanlaista taiteen perusopetuksen järjestelmää kuin meillä.

22.11.2022 Blogi
Helsinki Pridea luotsaa entinen opettaja – ”jokainen opettaja on esikuva”

Kouluterveyskyselyt kertovat, että sateenkaarinuoret voivat edelleen koulussa muita huonommin. Entinen opettaja ja nykyisin Helsinki Pride -tapahtumaa luotsaava Panu Mäenpää kuitenkin uskoo parempaan ja tasa-arvoisempaan tulevaisuuteen. Sen tekemisessä opettajilla on hänestä arvokas rooli.

15.06.2022 Uutinen
Kaksi pianonsoiton opettajaa kertoo palkkansa – ”Rakastan työtäni, mutta alanvaihto on usein mielessä”

Takana voi olla alalle valmistavia opintoja jopa yli 20 vuotta, mutta palkkapäivänä tilille kilahtaa hädin tuskin 2000 euroa. Kaksi pianonsoiton opettajaa kertoo työnsä merkityksestä ja palkkatasostaan. Parannusta tarvittaisiin, jotta ala houkuttelisi myös tulevaisuudessa.

09.05.2022 Uutinen
Opetusalan työolobarometrin viesti: Opetushenkilöstön työn määrän kasvu täytyy pysäyttää

Opetusalan henkilöstön kokemukset työoloista ovat heikentyneet entisestään, kertoo tänään julkaistu OAJ:n tekemä Opetusalan työolobarometri. Työn määrän kasvu ja työn pirstaloituminen sekä läikkyminen vapaa-ajalle aiheuttavat opettajille työkyvyn alenemista ja työstressiä. OAJ nostaa erityisesti työn määrän vähentämisen ja työhyvinvoinnin parantamisen pöydälle kevään sopimusneuvotteluissa.

16.02.2022 Uutinen
Neuvottelutavoitteilla on hintansa

Sopimusneuvottelut ovat palikkapeliä, jossa erikokoisille tavoitteille on laskettuna oma hintansa. Peliä pelataan kustannusraamissa, joka on sovittu yhdessä työnantajapuolen kanssa.

24.11.2021 Uutinen
Opettajan työ on hieno ammatti

Opettajan työ on huippuammatti, jossa saa tehdä merkityksellistä työtä yhteisen tulevaisuutemme puolesta. Opettajuudesta saa olla ylpeä, ja opettajan ammattiin kannattaa ehdottomasti hakeutua.

18.10.2021 Blogi
Kiitos opettajat – ilman teitä Suomi ei olisi tässä

Maailman opettajien päivänä on hyvä pysähtyä huomaamaan opettajien tekemän työn arvo. Ilman opettajia me emme yksilöinä emmekä yhteiskuntana olisi tässä, Olli Luukkainen kirjoittaa.

05.10.2021 Blogi