• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Perusopetus"

Oppimisen tuki kuntoon! Toimiva oppimisen tuki -seminaari

Oppimisen tuki on vihdoin korjattava seuraavan hallituskauden aikana! Nyt on selvitetty, mikä oppimisen tuessa ei toimi ja miten tuki saadaan toimimaan. Lapsen ja nuoren oikeudet riittävän ja oikea-aikaisen tuen saamiseen on turvattava. Onko erityistä tukea ilman erityisopettajaa? Tule kuuntelemaan ajankohtaista tietoa tuesta ja suunnitelmista tuen lainsäädännön uudistamisen suhteen!

12.04.2022 Tapahtuma
Mikä edistää kotoutumista -seminaari

Mikä edistää kotoutumista? Mitä Suomessa pitää tehdä maahanmuuton edistämiseksi? Osallistu OAJ:n seminaariin!

24.03.2022 Tapahtuma
PALKKAPÄIVÄ 5.4.2022 – oikeudenmukaisuutta kunta-alan ammattilaisille!

Tule Helsingin Senaatintorille pitämään ääntä kunta-alan ammattilaisten oikeudenmukaisen palkkauksen puolesta!

18.03.2022 Tapahtuma
OAJ:n kysely: Oppivelvollisuusuudistus ei onnistu, jos perusopetuksen oppimisen tukea ei korjata

Perusopetuksen toimimaton oppimisen tuki vaarantaa oppivelvollisuusuudistuksen onnistumisen, kertoo OAJ:n opetushenkilöstölle tekemä kysely. Vain harva opettaja pitää oppimisen tuen resursseja riittävinä. Opinto-ohjaajien määrää uudistuksessa on lisätty vain vähän, vaikka kyseessä on nimenomaan ohjauksen uudistus.

15.03.2022 Tiedote
OAJ julkistaa kyselytulokset oppivelvollisuuden laajentamisesta

Tervetuloa OAJ:n mediainfoon 15.3. kello 12. Tilaisuudessa julkistetaan oppivelvollisuuden laajentamista koskevien kyselyiden tulokset.

04.03.2022 Tapahtuma
Opettajien vastuuta poissaoloista ei voida kasvattaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee tarkennuksia oppivelvollisuuslakiin ja siihen liittyviin muihin lakeihin. Esitykseen sisältyy esimerkiksi perusopetuksen oppilaiden poissaolojen ehkäisy ja seuranta. OAJ:n mielestä opettajien vastuuta poissaoloista ei voida kasvattaa.

03.03.2022 Lausunto
Luokanopettaja: Opettajien arvostuksen pitäisi näkyä ja tuntua työn arjessa

Luokanopettaja Jussi Häikiö on nähnyt koulumaailmaa yli 20 vuoden ajan ja tunnistaa opetustyön muuttuneen vuosi vuodelta vaativammaksi. Jussi peräänkuuluttaa opettajien työlle lisää arjessa näkyvää arvostusta, kuten pienempiä ryhmäkokoja sekä palkkatasoa, joka vastaa työn vaativuutta.

24.02.2022 Uutinen
OAJ ei kannata koulukiusaamisen kirjaamista rikoslakiin

OAJ osallistui torstaina 17.2. eduskunnan lakivaliokunnan järjestämään julkiseen kuulemiseen kansalaisaloitteesta, joka vaati koulukiusaamisen kirjaamista rikoslakiin. OAJ ei kannata koulukiusaamisen kirjaamista rikokseksi. Se muuttaisi koulun henkilökunnan roolin kiusaamiseen puuttumisessa entistä epäselvemmäksi. Poliisitutkinnat myös kestävät pitkään, vaikka kiusaamisessa tarvitaan välitöntä puuttumista. Rikosvastuu alkaa 15-vuotiaana ja rikosten selvittäminen kuuluu poliisille.

17.02.2022 Lausunto
Opetusalan työolobarometrin viesti: Opetushenkilöstön työn määrän kasvu täytyy pysäyttää

Opetusalan henkilöstön kokemukset työoloista ovat heikentyneet entisestään, kertoo tänään julkaistu OAJ:n tekemä Opetusalan työolobarometri. Työn määrän kasvu ja työn pirstaloituminen sekä läikkyminen vapaa-ajalle aiheuttavat opettajille työkyvyn alenemista ja työstressiä. OAJ nostaa erityisesti työn määrän vähentämisen ja työhyvinvoinnin parantamisen pöydälle kevään sopimusneuvotteluissa.

16.02.2022 Uutinen
OAJ: Lisäselvityksiä tarvitaan vuoroasumisen vaikutuksista lapsen varhaiskasvatukseen

Sosiaali- ja terveysministeriö pyysi kommentteja lasten vuoroasumisen toimenpidesuunnitelmasta, joka sisältää ehdotuksia sosiaaliturvan, sivistyspalveluiden sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämisestä. Toiveena on, että lasten vuoroasumistilanteet sekä muut ns. lasten kahden kodin tilanteet huomioitaisiin paremmin. OAJ:n mielestä on tarpeen selvittää tarkemmin lapsen varhaiskasvatuksen mahdollisuuksia, haasteita ja vaikutuksia silloin, kun varhaiskasvatusta on esimerkiksi kahdessa eri kunnassa.

19.01.2022 Lausunto