Daghemmen välkomnar politikerbesök

14.08.2018 - 00:00 Nyheter
Illustration

I somras godkände riksdagen en ny lag om småbarnspedagogik. Men hur ser vardagen ut på dagis? Nu slår daghemmen upp dörrarna för politikerna

Från och med måndagen den 20 augusti och fram till den 16 september har riksdagsledamöterna möjlighet att bekanta sig med verksamheten i daghemmen.
 
Barnträdgårdslärarförbundets ordförande och OAJ:s tredje vice ordförande Anitta Pakanen önskar att så många som möjligt nappar på inbjudan.
 
– Beslutsfattarna ska givetvis känna till vad den nya verksamhetskulturen inom småbarnspedagogiken går ut på nu när den nya lagen har godkänts och småbarnspedagogiken är en del av utbildningssystemet.
 
Tanken är att riksdagsledamöter ska få träffa dagisbarn och tala med personalen om småbarnspedagogik och om hur lagen förverkligas.
 
Pakanen grämer sig över att alla riksdagsledamöter ännu inte heller vet vad den nya lagen om småbarnspedagogik går ut på. En del menar att leken tar slut när pedagogiken betonas.
 
– Tvärtom, lekens betydelse kommer att ytterligare betonas då man lär sig genom att leka, säger Pakanen.
 
Evenemanget med politikerbesök i daghemmen ordnas nu för andra gången. Avsikten är att i framtiden ordna jippot vart annat år turvis med politikerbesök i skolorna.

Riksdagen samarbetar med Kommunförbundet och Barnträdgårdslärarförbundet.