Educas mångsidiga program är här - var så goda!

27.11.2018 - 16:27 Nyheter
Illustration

Fråga vad du vill av riksdagens talman – på Educa! Kom och lyssna till vad partiledarna lovar för utbildningen till nästa riksdagsperiod. På Educa 2019 talar vi också välbefinnande, lärande, undervisning och mycket annat. Programmet är här!

Programmet för Educa 2019 har publicerats och finns på educamessut.fi. Temat för Educa 2019 är Undervisning – kommunikation och växelverkan.

Riksdagsvalet korkas för vår del med partiledardebatten som ordnas på lördagen den 26 januari. Kom och lyssna på beslutsfattarnas syn på utbildningen och hurdant kunnande de anser att behövs för att trygga konkurrenskraften och en tillräcklig arbetskraft.

I debatten deltar statsminister Juha Sipilä, finansminister Petteri Orpo, riksdagsledamot Antti Rinne, Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terho, europarlamentariker Jussi Halla-aho, riksdagsledamot Pekka Haavisto, riksdagsledamot Li Andersson, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson och riksdagsledamot Sari Essayah.

– Vi ser fram emot en spännande och intressant debatt. Det är strålande att vi har fått partiledarna med för att diskutera viktiga utbildningsfrågor – för utbildning avgör, säger OAJ:s organisationsombudsman Riitta Silvonen som ansvarar för programplaneringen.

Talmannen svarar

För första gången är riksdagens talman Paula Risikko med på mässan. Hon ställer upp och svarar på mässbesökarnas frågor.

Man kan fråga allt möjligt och skicka gärna frågan i förväg till adressen  rainer.hindsberg@eduskunta.fi.

Talmannens frågetimme ordnas på Visio-scenen fredagen den 25 januari kl. 14.30.

– Förhoppningsvis lyfter publiken främst upp utbildningsfrågor, önskar Silvonen.

Program i svenska Hörnan

Finlands Svenska Lärarförbund FSL håller i trådarna för det svenska programmet i Hörnan.

Läs på FSL:s sida om det svenskspråkiga utbudet på mässan. 


Mässan är gratis för besökarna. Registrera dig gärna i förväg så undviker du köer vid entrén:  www.educamessut.fi. Klicka också på evenemanget i Facebook!

Dela