OAJ:s förbud mot övertidsarbete och skiftesbyte i privata daghem upphör

06.11.2018 - 15:01 Nyheter
Illustration

OAJ meddelar att förbudet mot övertidsarbete och skiftesbyte upphör i privata daghem. Motiveringarna till lagförslaget har nu beretts i trepartssamarbete vilket innebär att de organisatoriska åtgärderna kan upphöra.

Undervisningssektorns Fackorganisation OAJ har beslutat att förbudet mot övertidsarbete och skiftesbyte upphör i privata daghem. OAJ avbröt förbudet tillsvidare redan den 26 oktober då Akava, FFC och STTK stunden innan hade villkorligt godkänt regeringens ändrade förslag beträffande lagstiftningen om en uppluckring av uppsägningsskyddet.
 
– Nu kan vi slutligt upphöra med de organisatoriska åtgärderna eftersom motiveringarna till lagförslaget har granskats i trepartssamarbete och arbetet är färdigt, konstaterar OAJ:s förhandlingsdirektör Petri Lindroos. Förbudet mot övertidsarbete och skiftesbyte gällde privata daghem som följer kollektivavtalet för den privata socialservicebranschen eller kollektivavtalet för AVAINTA Arbetsgivarna.

Hela händelseutvecklingen visar att tillsammans nås de bästa resultaten i arbetslivsfrågor. Från trepartssamarbetet är det bra att fortsätta samspelet, säger Lindroos.
 
Av Akavas medlemsförbund vidtog också bland andra Talentia och Ingenjörsförbundet organisatoriska åtgärder.

Dela