Educa bjuder på två valdebatter

23.01.2019 - 13:33 Nyheter
Illustration

Vi vill att riksdagsvalet blir ett utbildningsval. Därför satsar vi också på valfrågor under Educa som ordnas den 25–26 januari. På fredag ordnas en valdebatt i svenska Hörnan och på lördag en stor partiledardebatt i OAJ:s regi.

Kom också du till Educa och lyssna till politikernas synpunkter i utbildningsfrågor. Det ordnas en valdebatt båda dagarna, så försök pricka in åtminstone en. Och helst båda två! 

Educa är en frisk fläkt som bjuder på förträffligt program med många intressanta föreläsare och utställare. Kom och låt dig inspireras av nya idéer!

Fredagens valdebatt

Finlands Svenska Lärarförbund håller i trådarna för det svenskspråkiga programmet i Hörnan. På fredagen den 25 januari klockan 13 ordnas en riksdagsvalsdebatt i Hörnan. Kandidater som Mikaela Nylander (SFP), Veronika Honkasalo (VF) och Anette Karlsson (SDP) är på plats och samtalar under ledning av Mattias Fagerholm som är ny chefredaktör för tidningen Läraren. Debatten sänds också live på FSL:s Facebooksida.

Lördagens stora partiledardebatt

På lördagen den 26 januari klockan 11.30–13.00 korkar politikerna den intensiva valvåren. Med på scen sitter finansminister Petteri Orpo, Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terho, europarlamentariker Jussi Halla-aho och riksdagsledamöterna Sirpa Paatero, Pekka Haavisto, Anna-Maja Henriksson, Sari Essayah, Tuomo Puumala och Hanna Sarkkinen. Debatten sänds också direkt på OAJ:s Facebooksida för er som inte kan följa med på ort och ställe.  

Mångsidigt program och en stor utställning

Educa-programmet finns i sin helhet här. En tryckt mässguide postades tidigare med tidningen Opettaja.

Om du enbart vill kolla in det svenska utbudet i den elektroniska mässguiden, så välj Hörnan och Workshoppar i Hörnan i den gröna balken där det står Ohjelmapaikka. Du kan också gå till FSL:s webbplats.

Tid och plats för Educa och hur du anmäler dig

Educa 2019 ordnas den 25–26 januari. Mässan är öppen på fredag kl. 10–18 och på lördag kl. 10–17. Årets tema är Undervisning – kommunikation och växelverkan.

Du kommer gratis in på mässan genom att registrera dig som besökare, antingen i förväg på nätet eller på plats vid ingången. När du registrerar dig i förväg så undviker du köer! Redan nu har rekordmånga mässbesökare registrerat sig i förväg.

Registreringen görs på www.educamessut.fi → Registrera dig

Följ med och delta i evenemanget också i sociala medier. Vi taggar #educa2019.

Årets viktigaste fortbildningsdag

Programmet uppfyller kriterierna för en avtalsenlig fortbildningsdag. Många kommuner godkänner Educa som FBA-dag. Fråga din arbetsgivare om saken! Väl på plats får du ett deltagarintyg från OAJ:s träffpunkt ifall du behöver ge ett till din arbetsgivare.

Educa lockade ifjol närmare 18 000 besökare

Tusentals lärare, sakkunniga och andra aktörer inom utbildningssektorn samlas årligen i januari till Educa i Helsingfors Mässcentrum som är landets det största utbildningsevenemang. Mässan drog i fjol närmare 18 000 besökare.

Dela