Förbundskaptenen Markku Kanerva får OAJ-medalj – ”Lärare gör under”

15.11.2019 - 16:19 Nyheter
Illustration

Undervisningssektorns Fackorganisation OAJ har idag beviljat en medalj till Markku Kanerva, förbundskapten för det finländska herrlandslaget i fotboll. Medaljen för fina gärningar inom idrotten ges på initiativ av OAJ:s fullmäktige. – Oavsett hur den avgörande matchen slutar ikväll har Kanerva och laget gjort ett litet under och förtjänar att uppmärksammas, säger OAJ:s ordförande Olli Luukkainen.

OAJ beviljar en medalj till herrlandslagets förbundskapten Markku Kanerva. Medaljen i guld, Liikunnan hyväksi, ges för fina gärningar inom idrotten.

OAJ:s ordförande Olli Luukkainen menar att Kanervas lärarbakgrund och de pedagogiska kunskaper som en lärarutbildning ger, säkert har hjälpt förbundskaptenen att lyckas också i tränaruppdraget.

- Markku Kanerva lyfter själv ofta fram den vägkost som lärarutbildningen har gett honom. Han är känd för sin lugna stil och för sin fina förmåga att skapa vi-anda. Viktiga saker för alla lärare, beskriver Olli Luukkainen.

I kväll är det finländska herrlandslaget i fotboll i stridens hetta. För första gången i historien kan herrarna knipa en EM-biljett.

Medaljen beviljades idag av OAJ:s styrelse på fullmäktiges förslag. Fullmäktige avslutade idag sitt tre dagar långa möte i Helsingfors.

Dela