Lärarna samlade in över 58 000 euro för världens barn. Fler än 23 000 barn kan gå i skola i ett år!

11.11.2019 - 09:15 Nyheter
Illustration
Ett OAJ-gäng på Näsdagen den 8 november i Mediapolis i Tammerfors.

Hela OAJ har deltagit otroligt fint i insamlingen, allt från enskilda medlemmar till föreningar och kansliet, berättar OAJ:s organisationsombudsman Kaj Raiskio.

Lärarna har återigen visat ett stort hjärta i Näsdagen-kampanjen.

På Näsdagen den 8 november hade hela 58 341 euro kommit in via OAJ-börsen. Med den summan kan över 23 000 barn i utvecklingsländer gå i skola under ett års tid.

– Det om något är värt att eftersträva. Det är rörande hur vi lärare förenas av att göra gott. Ett stort varmt tack till alla som gav tid och pengar för världens barn mitt i den egna hektiska vardagen, säger Kaj Raiskio som är Näsdagen-ansvariga vid OAJ-kansliet.

Ifjol samlade OAJ-familjen in hela 58 287 euro och i år har alltså det här toppats.

Värdefullt arbete

OAJ-börsen har varit i flitig användning längs med hösten. I år har enskilda medlemmar, lokal- och regionföreningar samt OAJ:s beslutsfattande organ och kanslipersonal deltagit på ännu bredare front i Näsdagen än tidigare.

Här kan du kolla in hälsningar i OAJ-börsen.

Raiskio är glädjestrålande och imponerad över hur aktivt föreningarna ordnade olika insamlingsjippon och tog Näsdagen till sig.

– Det känns verkligen bra att så många ställde upp. I år puffades att slopa något, så man kunde till exempel donera ett mötesarvode eller att istället för att ge onödig prylar, donera pengarna till insamlingen, berättar Kaj Raiskio.

Ännu hinner du delta!

• Du kan ge ett bidrag ända fram till årsskiftet; antingen via OAJ-börsen eller donera 5 euro genom att texta OAJ till numret 16 499.
• Vi deltar i Näsdagen-insamlingen helt i linje med OAJ-fullmäktiges internationella strategi.

Text och bild: Salla Hongisto