OAJ listar kandidater med lärarbakgrund – på listan redan över hundra namn

11.03.2019 - 15:19 Nyheter
Illustration

OAJ presenterar inför riksdagsvalet en lista över kandidater med lärarbakgrund. Listan som finns på vår valsida har redan fler än hundra namn från hela Finland. Du har fortfarande chans att komma med!

OAJ har idag publicerat en lista över kandidater med lärarbakgrund. Listan finns på koulutusratkaisee.fi.

– Vi vill främja ett beslutsfattande där lärarna hörs och våra medlemmars vardag synliggörs, säger Heljä Misukka som är OAJ:s utbildningsdirektör.

Kandidater från många partier

I början av mars hade redan över hundra kandidater med lärarbakgrund anmält sig till oss och så gott som alla partier är representerade.

- Vår organisation är partipolitiskt obunden och för oss är det viktigt att det i varje parti finns beslutsfattare som värnar om utbildning, fostran, vetenskap och forskning. Det är fint att så många kandidater har lärarbakgrund och att partipaletten är så omfattande. Lyckligtvis finns det också många andra kandidater som talar varmt om utbildning och fostran, men vi lyfter nu fram dem som har lärarbakgrund, säger Misukka.

Kandidater hinner ännu med på listan

Vår lista uppdateras ungefär en gång i veckan ända fram till förhandsröstningen, så alla lärarkandidater har en möjlighet att få sitt namn med på listan och därmed synlighet under valet.

Bekanta dig med lärarkandidaterna i din egen valkrets!

Text: Heikki Pölönen
Bild: Leena Koskela

Dela