Tipsa oss om Årets utbildningsgärning - priset värt 3 000 euro

06.09.2019 - 11:11 Nyheter
Illustration

Nu är det dags att lyfta fram nya intressanta metoder inom utbildning och fostran. Tipsa oss om Årets utbildningsgärning senast den 4 oktober! Priset delas ut på Educa-mässan i januari.

I OAJ:s tävling om Årets utbildningsgärning (Vuoden opetus) söker vi fungerande pedagogiska modeller inom hela utbildningssektorn allt från småbarnspedagogikens område till högskolor.

Har kanske din kollega hittat på en egen intressant modell som används i undervisningen? Känner du någon som sprider lärandets glädje? Tipsa oss om den här personen och skicka in tävlingsbidraget senast den 4 oktober 2019.

OAJ:s ordförande Olli Luukkainen säger att lärarna är de bästa på att komma med idéer och projekt som fungerar i praktiken.

– Med tävlingen vill vi lyfta fram det enorma arbete som görs runtom i landet och på alla utbildningsstadier för att ständigt utveckla lärandet och undervisningen, sade Luukkainen vid förra prisutdelningen.

Vinnaren belönas vid Educa

Stiftelsen Finlands Mässa står för priset som är värt 3 000 euro och priset delas ut på Educa 24−25.1.2020. OAJ ansvarar för att genomföra tävlingen som nu ordnas för tredje gången.

Senast gick första priset till läraren Anu Vartiainen i Kuusamo för den strålande idén om att låta äldre pojkar läsa för yngre pojkar i samarbete mellan yrkesinstitut och grundskola.

I tävlingen betonas bland annat kreativitet och originalitet påverkan och funktionalitet, inlärningsglädje, delaktighet och motivation till att lära sig.

Bekanta dig med tävlingen och tipsa oss om följande potentiella vinnare!