Corona påverkar även avtalsförhandlingarna

16.03.2020 - 16:27 Nyheter
Illustration

Coronaviruset påverkar hela samhället och även de pågående avtalsförhandlingarna. Förhandlingar pågår som bäst inom alla OAJ:s avtalsbranscher och förhandlingssituationen ändras från dag till dag.

OAJ:s fullmäktige beslutade vid sitt extraordinära möte måndagen den 16 mars att befullmäktiga förbundets ordförande och förhandlingsdirektör att under denna vecka ta beslut i frågor som gäller eventuella konfliktåtgärder inom alla de avtalsbranscher där avtal inte har ingåtts. Från och med nästa vecka är det OAJ:s styrelse som har motsvarande befogenheter.

Fullmakten att skrida till konfliktåtgärder gavs därför för att OAJ inte ensam förhandlar om avtal med de olika arbetsgivarparterna. Organisationen vill garantera att den ur ett förhandlingstekniskt perspektiv är med i alla svängar av de branschvisa förhandlingarna. Förhandlingsverksamheten påverkas även av andra förbunds beslut inom bland andra den gemensamma förhandlingsorganisationen FOSU.

 

OAJ förhandlar

  • Funderar du på någon avtalsfråga? I Arbetslivsguiden finns information om avtalsinnehåll. Du kan också diskutera med förtroendemannen på din arbetsplats.
  • OAJ förhandlar för medlemmarnas del och målet är att nå bästa möjliga avtal. 
  • Läs mera förhandlingssidan!
  • Det finns nio tjänste- och arbetskollektivavtal som gäller för OAJ-medlemmarna. Du hittar alla avtal här.
  • Hej medlem, se till att dina medlemsuppgifter alltid är korrekta ! 
  • Följ med förhandlingarna också i sociala medier och delta i diskussionen med taggarna #oajförhandlar #oajneuvottelee.

Överväger du medlemskap? Läs mera om medlemsförmånerna här. Välkommen med!