Educa 2021 blir digital mässa och OAJ-kryssningen inhiberas

05.11.2020 - 11:20 Nyheter
Illustration

Educa 2021 som ordnas i januari blir ett digitalt evenemang som du kan följa med från din hemsoffa. På lördagen ordnas en stor kommunalvalsdebatt med alla partiordföranden. OAJ-kryssningen som vanligen ordnas efter mässan inhiberas.

Helsingfors Mässcentrum har tillsammans med Undervisningssektorns Fackorganisation OAJ som är samarbetspartner och en utvecklingsgrupp som består av olika aktörer inom sektorn för utbildning och fostran, tagit beslutet att Educa 2021 blir ett digitalt evenemang.  

– Educa är ett mycket viktigt fortbildningsevenemang och ett forum för att träffa kolleger. Educa är också en kraftkälla för alla som arbetar inom utbildning, fostran och forskning. Jag är väldigt ledsen för att mässan inte kan ordnas som vanligt, säger OAJ:s ordförande Olli Luukkainen.

– Till min glädje kan vi ändå erbjuda en intressant mässa på webben och den här vägen får besökarna fräscha upp sina kunskaper och inspiration. En av programmets höjdpunkter är partiordförandedebatten på lördagen som ger fart åt kommunalvalskampanjerna.

Educa erbjuder såväl inhemska som internationella aktuella program på webben

Educa sänds på webben 29–30.1.2021. På fredagen kan man följa med internationellt program och bland annat ett universitets- och högskoleseminarium. På lördagen ordnas utöver kommunalvalsdebatten program om till exempel utvidgningen av läroplikten.

– Educa-programmet ordnas vanligtvis på nio scener och med en mängd aktuella seminarier. Programmet är så omfattande att det är omöjligt att genomföra det i sin helhet på webben. Vi väljer det mest aktuella innehållet och är ändå glada över att mässan alls kan ordnas i dessa exceptionella perioder, säger specialsakkunniga Riitta Silvonen från OAJ som är programansvarig.

Educa på OAJ:s webbplats
Educa på Mässcentrums webbplats
Educa på FSL:s sidor om svenska programmet

Dela