Redan rekordinsamling av lärarna som lyfts fram i Näsdagensändningarna fredag kväll 12.11 i Yles kanaler

12.11.2021 - 13:52 Nyheter
Illustration
På torsdagen var OAJ:s insamlare i farten i Helsingfors centrum. Bidrag kan också ges via textmeddelande, Mobilepay eller bankinsättning. Läs mera på nenapaiva.fi/oaj.

OAJ:s föreningar och medlemmar har redan samlat in en rekordpott för Näsdagen. På fredagen den 12 november firas välgörenhetsevenemanget i Yles tv- och radiokanaler och då lyfts också lärarna och deras betydelse fram.

Varje euro är viktig för världens barn. Under pandemin har situationen förvärrats för många barn runt om i världen. Med pengarna från Näsdageninsamlingen hjälper man till exempel barn att återvända till skolan.

– Det är centralt i vårt solidaritetsarbete att hjälpa världens barn. Vi vill bidra till att också barn, som inte är lika lyckligt lottade som barnen i Finland är vad gäller utbildning, får god undervisning. Det är fint och rörande att OAJ:s medlemmar och föreningar har deltagit flitigt i insamlingen. OAJ:s gemensamma pott är redan uppe i över 94 000 euro så jag tror att vi kommer att nå målet på 100 000 euro, säger OAJ:s organisationsombudsman Kaj Raiskio.

Det är centralt i vårt solidaritetsarbete att hjälpa världens barn.

Näsdagsshowen i TV1 och Yle Arenan 12.11 med början klockan 19

Den direktsända Näsdagensshowen bjuder på digert program. Det blir till exempel musik med Suvi Teräsniska, SANNI, Haloo Helsinki!, Kasmir, Pete Parkkonen, Gasellit, Ilta, Ressu Redford, Janna och VIIVI.  
Bekanta dig med programmet.

I Yle Radio Suomi är det Näsdagen maratonsändning den 12 november klockan 6–18.
Bekanta dig med programmet.

Nenapaiva-lipas-Kaj-Raiskio-11112021_byHeikkiP-1920x1080.jpg

Kaj Raiskio var glad över de många givmilda mänskorna i Helsingfors centrum.

Ännu hinner du bidra 

Kommer OAJ att nå insamlingsmålet på 100 000 euro under fredagen?

– Du hinner ännu bidra till insamlingen. Redan en liten summa är ytterst välkommen och många mindre summor blir i slutändan en rejäl pott.

Gå till nenapaiva.fi/oaj

Se en Näsdagen video på OAJ:s Facebook-sida!

Du kan också se videon här.

Text och bilder: Heikki Pölönen