• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Palkka"

Työvelvoite ei poistu palkanmaksuongelmista huolimatta

Helsingin kaupungin palkanmaksuongelmat jatkuvat edelleen. OAJ on vaatinut, että palkkasaatavat tulee maksaa viivästyskorkoineen viipymättä ja aiheutuneet vahingot on korvattava. Palkanmaksun ongelmista huolimatta omat työvelvoitteet kannattaa hoitaa.

15.08.2022 Uutinen
Eräpäivä-mielenilmaus 24.8.: Helsingin palkkasotku korjattava nyt!

Ei ole oikein, että jokainen Helsingin kaupungin työntekijä joutuu jokaisena palkkapäivänään jännittämään, tuleeko palkka tilille ja onko summa oikea. Pahoitteluilla ei makseta laskuja eikä ruokaostoksia. Ratkaisujen eräpäivä on nyt. Tule työpäivän jälkeen mielenilmaukseen Helsingin senaatintorille – kerrotaan viestimme yhdessä Helsingin kaupunginvaltuutetuille!

12.08.2022 Tapahtuma
OAJ ja JHL: Helsingin palkattava välittömästi lisää palkanlaskijoita megapalkkasotkun ratkaisemiseksi ja korvattava vahingot

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja ammattiliitto JHL vaativat Helsingin kaupunkia korjaamaan palkkaongelmat ja palkkaamaan välittömästi lisää palkanlaskijoita selvittämään kuukausia kestäneen palkkasotkun. Työntekijöille ja viranhaltijoille on maksettava viivästyskorkojen lisäksi korvaukset aiheutuneista vahingoista.

01.08.2022 Tiedote
OAJ: Helsingin kaupungin palkanmaksuongelmat on korjattava ja korvattava viipymättä

Helsingin kaupungin palkanmaksuongelmat ovat jatkuneet jo monia kuukausia. Tilanne on kestämätön, ja palkkasaatavat tulee maksaa viivästyskorkoineen viipymättä ja aiheutuneet vahingot on korvattava.

11.07.2022 Tiedote
Ammatillisen aikuiskoulutuksen tarve kasvaa - opettajapula uhkaa 

Ammatillisilla aikuiskoulutuskeskuksilla on keskeinen rooli väestön ammatillisen osaamisen lisäämisessä ja ylläpitämisessä sekä työelämän osaamistarpeisiin vastaamisessa. Pelkällä peruskoulun päättötodistuksella on yhä vaikeampi työllistyä.   

08.03.2022 Blogi
Helsingin päiväkotien tilanne on vielä pelastettavissa rahalla

Helsingin Sanomat julkaisi tänään (14.10.2021) uutisen koskien Helsingin päiväkotien varhaiskasvatuksen työntekijäpulaa ja aliresursointitilannetta. OAJ:n Helsingin Varhaiskasvatuksen Opettajat ry:n puheenjohtaja Anna Laakkonen vaatii lisää resursseja asian korjaamiseksi.

14.10.2021 Uutinen
Ruotsissa yli 30 000 opettajaa on vaihtanut alaa – se sai päättäjät heräämään

Ruotsissa yli 30 000 pätevää opettajaa on vaihtanut alaa. Vasta vuosien vaikuttamistyö sai päättäjät reagoimaan opettajapulaan. Ruotsin suurimman opettajajärjestön puheenjohtaja kehottaa Suomen päättäjiä kuuntelemaan opettajia ja löytämään keinot, joilla heidät saadaan pidettyä opettajat alalla.

30.09.2021 Uutinen
OAJ hakee poikkeusajan lisäkuormasta hyvitystä paikallisin neuvotteluin

OAJ hakee jäsenilleen hyvitystä koronapoikkeusolojen aiheuttaman ylimääräisen työn ja lisääntyneen vastuun perusteella. Luottamusmiehet ovat 24.3. klo 10 esittäneet paikallisia neuvotteluja työnantajille kautta maan.

24.03.2021 Uutinen
Korona leviää, kuinka toimin? – OAJ:n 10 kysymystä ja vastausta

Koronavirustartuntojen rajaamiseksi opettajia ja heidän oppilaitaan on paikoin määrätty kotikaranteeniin. Miten karanteeni vaikuttaa opettajan palkkaan ja työvelvoitteisiin? OAJ kokoaa tähän päivittyvään uutiseen vastauksia jäseniä askarruttaviin kysymyksiin.

10.03.2020 Uutinen
Helsinki nostaa palkkoja – varhaiskasvatuksen opettajille lisää rahaa

Helsingin varhaiskasvatuksen opettajat ja varhaiskasvatuksen erityisopettajat saavat toisenkin palkankorotuksen. Kuukausipalkka nousee aiemmin sovitun 175 euron lisäksi 46 euroa. Pääluottamusmies Merja Winterin mielestä Helsingin päätös on hyvä startti palkkaohjelmalle.

13.12.2019 Uutinen