• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Palkka"

Pääluottamusmiehet: Yliopistojen paikoillaan polkeneet palkat nousuun

Yliopistojen pääluottamusmiehet toivovat, että uusi palkkausjärjestelmä sysää palkkoja vähitellen ylöspäin. OAJ:n yliopistoasiamies vinkkaa, että nyt kannattaa pyytää henkilökohtaisen suorituksen arviointia, sillä kesällä jaetaan suoriutumiseen perustuva järjestelyerä.

22.03.2019 Uutinen
Markkinavoimat vauhdittivat järjestelyerien jakoa

Pula varhaiskasvatuksen opettajista ja erityisopettajista on jatkunut pitkään, mutta markkinavoimat eivät ole jostain syystä toimineet varhaiskasvatussektorilla kysynnän ja tarjonnan lain edellyttämällä tavalla.

14.01.2019 Blogi
Työtuomioistuin: Koulujen välisistä siirtymistä maksettava korvausta

Jos opettaja joutuu esimerkiksi remontin tähden siirtymään kesken päivän toiseen kouluun, siirtymisestä tulee tehdä opetusvelvollisuuteen huojennus. Tämä oli Turun kaupungilta jäänyt tekemättä kahdessa koulussa.

10.01.2019 Uutinen
Yliopistojen harjoittelukoulut saivat täyden järjestelyerän

Yliopistojen harjoittelukoulujen järjestelyerän jakamisesta on syntynyt neuvottelutulos OAJ:n ja Sivistystyönantajien kesken. Uhkaa järjestelyerän 0,3 prosentin poistumisesta ei enää ole, vaan järjestelyerät käytetään kokonaisuudessaan palkkausjärjestelmään.

23.11.2018 Uutinen
Varhaiskasvatuksen opettajien palkkoja nostetaan monessa kunnassa – mistä on kyse?

Tänä vuonna varhaiskasvatuksen opettajien palkat ovat nousseet suureksi puheenaiheeksi, ja moni kunta on jo syksyllä nostanut palkkoja. OAJ:n Petri Lindroos ja Kristiina Johansson kertovat, mistä on kyse.

20.11.2018 Uutinen
Yliopistojen ja harjoittelukoulujen palkkaus

Yliopistojen ja harjoittelukoulujen palkkausjärjestelmä muodostuu tehtävien vaativuuteen perustuvasta tehtäväkohtaisesta palkanosasta ja henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvasta palkanosasta. Henkilökohtainen palkanosa koostuu henkilökohtaisesta suoritusprosentista ja -kategoriasta.

24.10.2018 Sisältösivu
Yksityisen varhaiskasvatusalan palkkaus

Yksityisissä päiväkodeissa palkkaukseen vaikuttaa vaativuus tai erityisosaaminen.

24.10.2018 Sisältösivu
Yksityisen varhaiskasvatus- ja opetusalan palkkaus (AVAINTA)

Jokaiseen AVAINTA-työyhteisöön on laadittava arviointijärjestelmä, jonka perusteella työntekijän henkilökohtainen peruspalkka saadaan määriteltyä.

24.10.2018 Sisältösivu
Yksityisen aikuiskoulutuskeskuksen palkkaus (Sivista)

Henkilökohtaiset peruspalkat määräytyvät koulutuksen, kokemuksen, tehtävän vaativuuden, ammatinhallinnan ja työsuorituksen perusteella.

24.10.2018 Sisältösivu
Kunnallisen varhaiskasvatus- ja opetusalan palkkaus (KVTES)

Varhaiskasvatuksen opetushenkilöstön palkkauksen perusteet ovat siirtyneet OVTES:iin. Tältä sivulta löydät yleistä tietoa kunnallisesta yleisestä virka- ja työehtosopimuksesta (KVTES). KVTES:n palkkausjärjestelmän mukaan palkkaus koostuu muun muassa tehtäväkohtaisesta palkasta sekä henkilökohtaisesta lisästä ja työkokemuslisästä.

24.10.2018 Sisältösivu