• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sopimukset"

Webinaari varhaiskasvatuksen opetushenkilöstön OVTES-siirrosta

Ilmoittaudu mukaan varhaiskasvatuksen opetushenkilöstön sopimusalasiirron webinaariin.

23.09.2021 Uutinen
Hallitus hyväksyi paikallisia sopimuksia

OAJ:n hallitus hyväksyi kesäkuun ja elokuun kokouksissaan paikallisia vuosityöaikasopimuksia Helsingin, Espoon ja Tampereen sairaalakouluihin sekä Kainuun ammattiopistoon.

26.08.2021 Uutinen
Tekijänoikeudet eivät siirry ilman sopimista

Opettajalla oppimateriaalin tekijänä on valta päättää, kuka hänen materiaaliaan voi käyttää. Opettaja voi halutessaan antaa materiaaliaan kollegoidensa käyttöön, tämä ei kuitenkaan ole velvollisuus. Normaali käyttöoikeus opetusalalla edellyttää sopimista.

21.05.2021 Blogi
Valtion erityisoppilaitosten virastoeristä sovittu

Kaikissa OAJ:n neuvottelemissa valtion virka- ja työehtosopimusten alaisissa erityisoppilaitoksissa on saavutettu neuvottelutulos, joka koskee 1 prosentin suuruista virastoerää. Virastoerä jaetaan 1.5.2021 lukien.

25.03.2021 Uutinen
Yt-neuvottelut päätökseen – Taideyliopisto vakinaisti 80 opettajan ja tutkijan tehtävää

Työtuomioistuimen päätös toi muutoksen määräaikaisten opetustehtävien perinteeseen. Myös urajärjestelmään sijoitetut lehtorin ja professorin tehtävät vakinaistetaan.

23.03.2021 Uutinen
Järjestelyerillä ei osteta työaikaa

Kuntien järjestelyvaraeräneuvottelujen paikallinen sopiminen on käynnissä. OAJ muistuttaa, että rahaa ei ole tarkoitus käyttää työajan ostamiseen, vaan erät on kohdennettava palkkausjärjestelmän kehittämiseen.

12.02.2021 Uutinen
Liikenneopettajien palkkoja alentava sopimuskikkailu ei kannattanut, ministeriön tulkinta voitto OAJ:lle

KT Kuntatyönantajat siirsivät Ylä-Savon ammattiopiston liikenneopettajia halvemman työehtosopimuksen piiriin vedoten työnkuvaan. Kiista ratkesi opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tulkintaan, jonka perusteella liikenneopettajat ovat opettajien virka- ja työehtosopimuksen eivätkä yleisen kunnallisen sopimuksen piirissä.

01.02.2021 Uutinen
OAJ ja KT Kuntatyönantajat ohjeistavat rehtoreita, koulun- ja päiväkodinjohtajia ja muita esihenkilöitä koronatilanteesta johtuvista velvoitteista

Jos koronaepidemia vaatii opetushenkilöstön laajempaa tavoitettavissa olemista tai poikkeavia järjestelyjä, on huolehdittava, että työaikajärjestelyt ovat OVTES:n työaikamääräysten mukaisia. OAJ on ohjeistanut asiassa omia luottamusmiehiään ja KT Kuntatyönantajat palkka-asiamiehiään.

28.01.2021 Uutinen
Ovtesin paikallinen järjestelyerä maksuun huhtikuussa

Kunnallisessa opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksessa maksetaan 0,8 prosentin paikallinen järjestelyerä ja ammatillisissa oppilaitoksissa 0,4 prosentin järjestelyerä. Pääluottamusmiehet neuvottelevat parhaillaan erän kohdentamisesta.

25.01.2021 Uutinen