• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Muutoksia yksityisen varhaiskasvatuksen sopijaosapuolissa

16.08.2023 - 11.03 Uutinen
Kuvituskuva

Yksityisen varhaiskasvatuksen työnantajat järjestäytyvät jatkossa Sivistystyönantajat Sivistaan.

Työnantajaa edustava Sivista ry on hyväksynyt jäsenikseen 24 yksityisen varhaiskasvatusalan toimijaa. Tämä tarkoittaa, että yksityisen varhaiskasvatusalan eli käytännössä yksityisten päiväkotien työehtosopimuksista neuvottelee jatkossa Sivista. Aikaisemmin työnantajaliittona on ollut Hyvinvointialan liitto Hali, jonka kanssa OAJ on sopinut varhaiskasvatuksen opetushenkilöstöä koskevasta liityntäpöytäkirjasta. 

Muutos tulee voimaan 1.1.2024. Sopijaosapuolen muuttuminen ei aiheuta muutoksia olemassa oleviin työehtosopimuksiin, vaan keväällä neuvoteltu sopimus pysyy voimassa kuten aiemminkin – eli vuoden 2025 loppuun asti.  Varhaiskasvatuksen opetushenkilöstöön muutoksella ei ole vaikutusta.  Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksessa sovitut palkankorotukset ja kaikki työsuhteiden ehdot pysyvät voimassa kuten aiemminkin. 

”Muutos vastaa OAJ:n pitkäaikaisia tavoitteita. Varhaiskasvatus on osa opetustoimea ja opetuksen hallinnonalaa eikä sosiaalipalveluita, joten Sivista on luonteva vastinpari OAJ:lle”, kertoo neuvottelujohtaja Petri Lindroos

Neuvotteluosapuolet selviävät lähitulevaisuudessa.

Jaa