• logo
  • logo

Tuloksia haulle "Laki"

Eläkeikien noston riitautus etenee

OAJ ja kunta-alan pääsopijajärjestöt ovat riitauttamassa taannoista valittujen eli ammatillisten eläkeikien nostoa. Ammatillinen eläkeikä nousee ensimmäisillä tänä keväänä.

19.01.2018 Uutinen
Kova tuomio laittomasta irtisanomisesta - opettajalle 21 kuukauden palkka

Satakunnan ammattikorkeakoulu antoi suoraan opettajalle potkut ilman varoitusta. Laiton irtisanominen maksoi Samkille 150 000 euroa.

18.01.2018 Uutinen
Oppilas- ja opiskelijahuoltolakiin tulossa kannatettavia muutoksia

OAJ kannattaa oppilas- ja opiskelijahuoltolakiin ehdotettuja muutoksia. Esitysluonnoksen mukaan oppilaitoksen sijaintikunta vastaa opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä.

17.08.2017 Lausunto
Lausunto ammatillisen reformin asetuspaketista

OAJ pitää erittäin tärkeänä koko ammatillisen koulutuksen lainsäädännön toteumisen seurantaa ja välitöntä puuttumista mahdollisesti ilmeneviin epäkohtiin. Lakipaketin ja siihen liittyvien asetusten valmistelun aikataulu on ollut poikkeuksellisen kiireinen.

15.08.2017 Lausunto
OAJ ei halua kielikokeilua

OAJ:n mielestä lakiesitystä perusopetuslain väliaikaisesta muuttamisesta ja toisen kotimaisen kielen kokeilusta ei pitäisi antaa

08.06.2017 Lausunto
Opetusyhteistyöstä ja Tampere3:sta omat lainsäädännöt

OAJ katsoo, että Tampere3:a koskeva lainsäädäntö tulee erottaa omaksi kokonaisuudekseen ja opetusyhteistyön laajentaminen omakseen. Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opetusyhteistyön laajentaminen on erittäin mittava rakenteellinen uudistus, jota koskevaa lainsäädäntöä tulisi tarkastella vasta, kun korkeakouluvisiotyö on saatu päätökseen.

15.05.2017 Lausunto
Lausunto ammatillisen koulutuksen lakiesityksestä

OAJ kiittää ammatillisen koulutuksen lakiesityksen valmistelua, joka on tehty hyvässä yhteistyössä eri tahojen kanssa. Järjestö on tyytyväinen siihen, että ministeriö on kuullut OAJ:n esityksiä ja erityisesti opettajan ja opinto-ohjaajan tehtävät ja rooli henkilökohtaistamisessa, henkilökohtaisen osaamisen suunnitelman laadinnassa ja palautteen ja arvioinnin antajina ovat selkiytyneet.

03.05.2017 Lausunto
Oppimisen tukipilarit – OAJ:n ehdotukset oppimisen ja koulunkäynnin tuen parantamiseksi

OAJ:n tekemän selvityksen mukaan oppimisen ja koulunkäynnin tuki, niin sanottu kolmiportainen tuki, ei toimi lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Lakiuudistus lisäsi opettajien hallinnollisen työn määrää, mutta oppilaiden oikeudet eivät toteudu tasa-arvoisesti koko maassa. Selvityksen tulosten lisäksi julkaisussa on toimenpide- ja lakimuutosehdotuksia, joiden avulla tuki toteutuisi.

24.04.2017 Julkaisu
OAJ turvaisi OPH:n ja Karvin autonomian

OAJ:n mielestä OPH:n ja Karvin tärkeän työn jatkuminen mahdollisimman laadukkaana sekä virastojen itsenäisyys ja riippumattomuus on keskeistä, vaikka hallintoa säästösyistä järjesteltäisiinkin uudelleen.

23.03.2017 Lausunto