• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Webinaarisarja: Minä ja oppilaani somessa – uhka vai mahdollisuus? (Osa 2/3)

Ajankohta
20.09.2023 - 16.30-17.30
Paikka
Webinaari

Tervetuloa seuraamaan some-webinaarisarjan toista osaa! Webinaarissa 20.9. verkkohäirinnän juristi Kaisa Rissanen kertoo somehäirinnästä ja lainsäädännöstä: milloin somehäirintä on rikos ja miten lainsäädäntö suojaa opettajan työtä?

Webinaarisarja: Minä ja oppilaani somessa – uhka vai mahdollisuus? (Osa 2/3)

Some kiinnostaa, kauhistuttaa ja välillä myös kohahduttaa. Some tuo paljon uutta ja hyvää, ja tarjoaa parhaimmillaan oivalluksia, tietoa, sekä väyliä oppimiselle ja kokemusten jakamiselle. Toisaalta some ja siellä tapahtuva häirintä myös haastaa tutut toimintatavat, ja vaikuttaa niin lasten, nuorten kuin ammattilaistenkin arkeen.

Tule kuuntelemaan ja kysymään, miten voit huomioida somen mahdollisuudet ja uhat työssä, miten laki suojaa opettajaa somehäirinnältä, ja kuinka pitää huolta omasta ja oppilaiden jaksamisesta.

Sarjan toisessa osassa keskiviikkona 20.9. klo 16.30–17.30 käsitellään somehäirintää ja lainsäädäntöä: milloin somehäirintä on rikos ja miten lainsäädäntö suojaa opettajan työtä? 

Webinaarit on tarkoitettu OAJ:n ja SOOL:in jäsenille. Tervetulleita ovat kaikki opetusalan ammattilaiset aina varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin, opettajista tutkijoihin ja esihenkilöihin.

Koulutuksia vetävät Someturvan toimitusjohtaja, sometohtori Suvi Uski, verkkohäirinnän juristi Kaisa Rissanen ja verkkohäirinnän sosiaalipsykologi Maija Komonen.

Someturva ylläpitää Suomen ainoaa verkkohäirinnän ensiapuyksikköä, jonka asiantuntijat ovat auttaneet tuhansia koululaisia ja koulun ammattilaisia somehäirinnän tilanteissa. Tutustu kouluttajiin ja Someturvaan: www.someturva.fi

 

Kirjaudu ja ilmoittaudu webinaariin!

Jaa