• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ antoi yksityiselle sosiaalipalvelualalle jo toisen lakkovaroituksen ja ylityö- ja vuoronvaihtokiellon

16.05.2023 - 19.41 Uutinen
Kuvituskuva

Lakko eli työnseisaus toteutuu 31.5.–2.6., jos sopua työriitaan ei saada aiemmin. Työnseisaus koskee osaa yksityisten päiväkotien opettajia, erityisopettajia ja päiväkodinjohtajia, jotka työskentelevät Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa. OAJ:n jäseniä on yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksessa noin 800.  

OAJ antoi jo toisen lakkovaroituksen yksityiselle sosiaalipalvelualalle tänään 16.5. Lakko koskee osaa yksityisten päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajista, erityisopettajista ja päiväkodinjohtajista Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa. Työnseisaus koskee työvuoroja, jotka alkavat keskiviikkona 31.5.2023 klo 00.01 ja perjantaina 2.6.2023 klo 23.59 välisenä aikana. 

Työnseisaus koskee oheisten konsernien/yritysten varhaiskasvatuksen toimipisteissä Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakuntien alueilla tehtävää työtä: 

  • Norlandia 
  • Verkanappulat 
  • Pilke päiväkodit 
  • Touhula 
  • Sateenkaari Koto 

Lakko koskee yksityisen sosiaalipalvelun työehtosopimuksen soveltamisalaa eli sekä opetushenkilöstön että esihenkilöiden työtä yllä mainituissa päiväkodeissa.    

Ensimmäinen lakkovaroitus annettiin 8.5. Mikäli sopuun ei päästä, ensimmäinen lakko uhkaa yksityisten päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajia, erityisopettajia ja päiväkodinjohtajia 23.–24.5. Katso listaus päiväkodeista, joita lakko koskee.

OAJ antoi myös uuden ylityö- ja vuoronvaihtokiellon 

OAJ antoi myös uuden ylityö- ja vuoronvaihtokiellon, joka on voimassa 17.5. klo 00.01 alkaen ja päättyy 30.5. klo 13. Edellinen ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyi 16.5. klo 13.00.     

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut Hyvinvointialan kanssa keskeytyivät tuloksettomina perjantaina 28.4. Työehtosopimus päättyi 30.4. ja toukokuun alusta alkoi sopimukseton tila.  

OAJ avustaa lakossa olevia jäseniään 180 eurolla päivää kohden. Lakkoavustusta maksetaan kaikilta viikonpäiviltä, joilta lakossa oleva menettää palkan. Sitä maksetaan myös lakkoon osallistuville opiskelijoiden SOOLin ja seniorien OSJ:n jäsenille.  

Ylityö- ja vuoronvaihto UKK

Jaa