• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Yksityisen opetusalan toinen lakko 13.-16.5. Kurkkaa kuvagalleria!

12.05.2024 - 17.27 Uutinen
Kuvituskuva
kuva: Heikki Pölönen

Keräämme yksityisen opetusalan lakon tunnelmia ja kuvia tälle sivulle ja somekanaviimme 13.–16.5.2024. Tervetuloa mukaan lakkopäivien tunnelmiin! Sivun loppuun kertyy kuvagalleria lakkopaikkakunnilta.

Yksityisen opetusalan nelipäiväinen lakko alkaa maanantaina 13.5.2024. Lakossa on noin 1 700 opettajaa ja esihenkilöä 25 yksityisessä koulussa ja oppilaitoksessa kuudella paikkakunnalla. Lisäksi myös JHL:n ja Jytyn jäsenet menevät lakkoon samoissa yksiköissä.

Kiitos sinulle, joka ryhdyt lakkoon paremman työehtosopimuksen puolesta. Kiitos myös sinulle, joka tuet lakkoa välttämällä lakonalaisen työn tekemistä. Ja kiitos sinä, joka tuet lakon piirissä olevia ja vauhditat neuvotteluja jakamalla ahkerasti OAJ:n kanavien lakkoaiheisia julkaisuja. 

Lakkovahdit kokoontuvat maanantaina ja tiistaina

Lakkovartiointi järjestetään kolmen liiton yhteistyönä. Lakkovahdit ovat tavattavissa pääsääntöisesti klo 9–12 lakon piiriin kuuluvien oppilaitosten edustoilla. Poikkeuksena osassa musiikkialan oppilaitoksia vartiot starttaavat puolen päivän jälkeen.

OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto ja muu OAJ:n toimiston väki kiertävät tervehtimässä ja tsemppaamassa lakkovahteja.

Osoita tukesi lakolle sosiaalisessa mediassa!

Jaa ahkerasti OAJ:n kanavien lakkoaiheisia päivityksiä. Jokainen jako ja reaktio edistää viestimme näkyvyyttä. Kun teet omia päivityksiä, tägää mukaan @oajry. Voit myös käyttää tunnisteita #oajlakossa #oajlakkoilee #oajvaikuttaa #oajneuvottelee

Näin lakko näkyy mediassa

HS 12.5. Yksityiskoulujen lakko alkaa: ”Opettajat haluavat oikeuden­mukaisen palkan”
Aamulehti 13.5. Tampereen Kalevan lukiossa alkoi yksityisen opetusalan lakko (vaatii kirjautumisen)
Kouvolan sanomat 14.5. Edukon työntekijät aloittivat maanantaina lakon

  • Kuvat näkyvät parhaiten mobiililaitteilla, osa selaimista ei osaa rajata kuvia oikein tietokoneella, pahoittelut!
Jaa