• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "SOSTES"

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle lakkovaroitus – OAJ päättää omista toimistaan viimeistään maanantaina

Yksityisen sosiaalipalvelualan pääsopijajärjestöt ovat antaneet yksityiselle sosiaalipalvelualalle lakkovaroituksen. Lakon on määrä alkaa 23.5. OAJ päättää omista toimistaan viimeistään maanantaina 8.5.

04.05.2023 Uutinen
Ylityö- ja vuorovaihtokielto yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuksen piirissä oleville jäsenille

OAJ aloittaa ylityö- ja vuorovaihtokiellon Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuksen piirissä oleville jäsenilleen 3.5.2023 klo 00.01. Kielto on voimassa 16.5. klo 13 saakka. OAJ:n jäsenistä kielto koskee osaa yksityisten päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajista, erityisopettajista ja päiväkodinjohtajista.

02.05.2023 Uutinen
Yksityinen sosiaalipalveluala sopimuksettomaan tilaan  1.5. alkaen

Yksityisen sosiaalipalvelualan pääsopijaosapuolet eivät päässet neuvottelutulokseen tänään 28.4. Näin ollen neuvottelut päättyivät tuloksettomina ja sopimuskausi päättyy 30.4. OAJ on sopimuksessa mukana liityntäpöytäkirjalla.  

28.04.2023 Uutinen
Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus on irtisanottu

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimusneuvotteluissa ei päästy sopuun toisen sopimusvuoden palkankorotuksista. Tämän vuoksi sopimus on irtisanottu tänään. Sopimuksen piirissä on yksityisissä päiväkodeissa työskenteleviä OAJ:n jäseniä.

31.03.2023 Uutinen
Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuksen toisen vuoden palkkaneuvottelut alkoivat eilen

OAJ:n jäsenistä yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuksen piiriin kuuluvat yksityisissä päiväkodeissa työskentelevät varhaiskasvatuksen opettajat, erityisopettajat ja päiväkodin johtajat. Jos sopua palkoista ei saada maaliskuun 15. päivä mennessä, voidaan työehtosopimus irtisanoa päättymään huhtikuun loppuun.

31.01.2023 Uutinen
Yksityiselle sosiaalipalvelualalle syntyi sopimus – OAJ:n jäsenille oikeus luottamusmiehen valintaan

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle on syntynyt uusi työehtosopimus, joka sisältää muun muassa kahden prosentin palkankorotukset syyskuun alussa. OAJ:n jäsenille tulee uutena myös oikeus valita luottamusmies edustajakseen sopimukseen kuuluvissa yksityisissä päiväkodeissa.

04.07.2022 Uutinen
Vanhempainvapaa

Vanhempainvapaalle voi jäädä kumpi tahansa vanhemmista.

21.06.2022 Sisältösivu
Raskausvapaa

Raskausvapaa on ennen lapsen syntymää alkava vapaa.

21.06.2022 Sisältösivu
Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut jatkuvat

OAJ on jatkanut neuvotteluja yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen liityntäpöytäkirjasta Hyvinvointialan työnantaja Halin kanssa. Osapuolet tapasivat viimeksi 2.6.2022.

13.06.2022 Uutinen
Ratkaisut auki sopimusneuvotteluissa

Peruskouluissa ja useimmissa toisen asteen oppilaitoksissa alkoi viimeinen työviikko, mutta valtaosa OAJ:n jäsenistä on yhä vailla uusia työ- ja virkaehtosopimuksia. Kunta-alan tilanne mutkistui entisestään viime viikolla, eikä edistystä tapahtunut myöskään yksityisellä opetusalalla.

30.05.2022 Uutinen