• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Ylityö- ja vuorovaihtokielto yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuksen piirissä oleville jäsenille

02.05.2023 - 16.41 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ aloittaa ylityö- ja vuorovaihtokiellon Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuksen piirissä oleville jäsenilleen 3.5.2023 klo 00.01. Kielto on voimassa 16.5. klo 13 saakka. OAJ:n jäsenistä kielto koskee osaa yksityisten päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajista, erityisopettajista ja päiväkodinjohtajista.

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla ei syntynyt neuvottelutulosta uudesta sopimuksesta sopimuskauden päättymiseen mennessä. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto astuu voimaan keskiviikkona 3.5.2023 kello 00.01 ja on voimassa 16.5. klo 13 saakka, ellei sopimukseen päästä ennen sitä. OAJ:n jäsenistä kielto koskee osaa yksityisten päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajista, erityisopettajista ja päiväkodinjohtajista. OAJ:n jäseniä sopimuksen piirissä on 790.

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuskausi päättyi huhtikuun lopussa. OAJ on sopimuksessa mukana liityntäpöytäkirjalla. Pääsopijaosapuolet eivät ole päässeet uudesta sopimuksesta yhteisymmärrykseen, ja sen osalta ollaan sopimuksettomassa tilassa.

Sopimuksettomassa tilassa on voimassa niin kutsuttu jälkivaikutus eli palkanmaksu jatkuu normaalisti, ja työtä tehdään samoilla ehdoilla kuin tähänkin asti. Sopimuksettomassa tilassa ei ole kuitenkaan enää työrauhavelvoitetta, joten tarpeen vaatiessa on myös mahdollista käyttää erilaisia järjestöllisiä toimia vauhdittamaan neuvotteluita. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellossa on kysymys tästä.

Lue ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa koskevat usein kysytyt kysymykset 

Jaa