Förbud mot övertidsarbete och skiftbyte för våra medlemmar i privata socialservicebranschen

02.05.2023 - 16:45 Nyheter
Illustration

OAJ inför ett förbud mot övertidsarbete och skiftbyte 3.5.2023 kl. 00.01 för OAJ-medlemmarna i den privata socialservicebranschen. Förbudet är i kraft fram till tisdag 16.5 kl.13. Av våra medlemmar gäller förbudet en del lärare och speciallärare inom småbarnspedagogik samt daghemsföreståndare i privata daghem.

Ett förhandlingsresultat kunde inte nås för den privata socialservicebranschen innan avtalsperioden gick ut. Ett förbud mot övertidsarbete och skiftbyte träder i kraft 3.5.2023 kl. 00.01 och är i kraft fram till tisdag 16.5 kl.13. Förbudet gäller en del OAJ-medlemmar som arbetar i privata daghem som lärare eller speciallärare inom småbarnspedagogik och daghemsföreståndare. 790 OAJ-medlemmar omfattas av avtalet. 
  
Avtalsperioden för den privata socialservicebranschen gick ut i slutet av april. Huvudavtalsparterna nådde ingen överenskommelse om ett nytt avtal och därför råder nu ett avtalslöst läge. OAJ är med i avtalet genom ett anslutningsprotokoll.

I ett avtalslöst läge fortsätter arbetet och löneutbetalningen som vanligt, men det råder inte längre arbetsfred. Det innebär att organisatoriska åtgärder är möjliga för att påskynda förhandlingarna. Förbudet mot övertidsarbete och skiftbyte är en åtgärd.                             

Läs frågor och svar om förbud mot övertidsarbete och skiftbyte. 

Dela