• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Yksityinen sosiaalipalveluala sopimuksettomaan tilaan  1.5. alkaen

28.04.2023 - 21.46 Uutinen
Kuvituskuva

Yksityisen sosiaalipalvelualan pääsopijaosapuolet eivät päässet neuvottelutulokseen tänään 28.4. Näin ollen neuvottelut päättyivät tuloksettomina ja sopimuskausi päättyy 30.4. OAJ on sopimuksessa mukana liityntäpöytäkirjalla.  

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusneuvotteluissa ei päästy sopuun toisen vuoden sopimuskorotuksista, jonka vuoksi sopimus irtisanottiin päättymään 30.4. Huhtikuun aikana käydyissä neuvotteluissa päästiin hieman eteenpäin, mutta osapuolet eivät onnistuneet löytämään neuvottelutulosta. 1.5. siirrytään sopimuksettomaan tilaan.   

– Sopimuksettomassa tilassa on voimassa niin kutsuttu jälkivaikutus eli palkanmaksu jatkuu normaalisti, ja työtä tehdään samoilla ehdoilla kuin tähänkin asti, kertoo OAJ:n erityisasiantuntija Kirsi Sutton.   

Sopimuksettomassa tilassa ei ole kuitenkaan enää työrauhavelvoitetta, joten tarpeen vaatiessa on myös mahdollista käyttää erilaisia järjestöllisiä toimia vauhdittamaan neuvotteluita. 

OAJ neuvottelee yksityisen sosiaalipalvelualan liityntäpöytäkirjasta Hyvinvointiala Halin kanssa. 

Yksityiseen sosiaalipalvelualan työehtosopimukseen kuuluu osa yksityisten päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajista, erityisopettajista ja päiväkodinjohtajista. OAJ on sopijana ns. liityntäpöytäkirjalla. OAJ:n jäseniä sopimuksen piirissä on 790. 

Lisätietoja kevään neuvottelujen etenemisestä

Jaa