• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Käyttökatko kirjautumista vaativissa palveluissa 21.3. klo 16-17.

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuksen toisen vuoden palkkaneuvottelut alkoivat eilen

31.01.2023 - 15.52 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n jäsenistä yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuksen piiriin kuuluvat yksityisissä päiväkodeissa työskentelevät varhaiskasvatuksen opettajat, erityisopettajat ja päiväkodin johtajat. Jos sopua palkoista ei saada maaliskuun 15. päivä mennessä, voidaan työehtosopimus irtisanoa päättymään huhtikuun loppuun.

OAJ:n sopimusaloista valtion ja yliopiston lisäksi myös yksityisellä sosiaalipalvelualalla on aloitettu palkkaneuvottelut toisen sopimusvuoden korotuksista.

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle syntyi viime kesänä kaksivuotinen sopimus, joka on voimassa huhtikuun loppuun 2024 saakka. Tämä edellyttää, että neuvotteluosapuolet pääsevät tämän kevään neuvotteluissa sopuun toisen sopimusvuoden palkankorotuksista määräaikaan mennessä.

– Mikäli osapuolet eivät pääse neuvottelutulokseen, sopimus on mahdollista irtisanoa maaliskuun puoliväliin mennessä, jolloin sopimus päättyy huhtikuun lopussa, OAJ:n erityisasiantuntija Kirsi Sutton selittää.

Jos sopimus irtisanotaan, alkavat sopimusneuvottelut puhtaalta pöydältä ja palkan lisäksi neuvotteluissa ovat mukana myös esimerkiksi tekstimuutokset. Mikäli uutta sopimusta ole syntynyt huhtikuun loppuun mennessä, ovat järjestölliset toimet, kuten ylityö- ja vuoronvaihtokielto sekä lakot mahdollisia toukokuun 1. päivästä alkaen.

Seuraa neuvottelujen etenemistä 

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta neuvottelevat Talentia, Sosiaalipalvelualan allianssi Salli ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. OAJ neuvottelee työehtosopimuksen liityntäpöytäkirjasta. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala Hali ry.

Jaa