Sökresultat för "Yrkesutbildning"

Målet för det nya läsåret är återhämtning från undantagstiderna

OAJ:s webbundersökning visar att lärarna i huvudsak har klarat bra av coronatiden. Ändå har erfarenheterna av undantagsförhållandena lett till att upp till var tredje lärare har övervägt att byta bransch.

04.08.2021 Nyheter
Läsårsstart onsdag 4.8 kl. 9: Följ med webbsändningen från pressträffen

Välkommen till OAJ:s läsårsstart onsdagen den 4 augusti. Vi streamar pressträffen som börjar klockan 9 i Akavahuset i Helsingfors. OAJ:s ordförande Olli Luukkainen har ordet och på plats finns också FSL:s ordförande Inger Damlin.

03.08.2021 Nyheter
Hälsning av republikens president till alla elever, studerande och lärare – Se videon!

Republikens president Sauli Niinistö tackar i en videohälsning alla barn och ungdomar samt lärare och annan personal i skolor, daghem och läroanstalter för det gångna läsåret. 

05.06.2021 Nyheter
Lärarna i Svenskfinland får Kulturfondens stora pris

Svenska kulturfondens stora pris på 30 000 euro går till lärarna i Svenskfinland. Priset ges för lärarnas engagemang och de ansträngningar som har gjorts under coronapandemin. Prissumman kommer bland annat att fördelas via FSL:s lokalföreningar.

28.05.2021 Nyheter
OAJ-enkät: Förtroendemännen är bekymrade över hur pengarna för den utvidgade läroplikten används lokalt

Arbetet med att genomföra den utvidgade läroplikten är fortfarande i startgroparna och det finns stora lokala skillnader. Det visar vår färska enkätundersökning som riktades till FOSU-förtroendemän som representerar OAJ-medlemmar.

15.04.2021 Nyheter
Lärare inom yrkesutbildningen: Studerandenas tro på sig själva växer genom upplevelser av att lyckas

Yrkesläraren Kimmo Siuruainen säger att engagemanget i arbetet utgår från att man inser hurdant exempel man som lärare utgör för de unga studerandena. Utöver yrkeskunskap krävs det att en lärare är handlingskraftig, förstående och ibland även omtänksam.

23.03.2021 Nyheter
Lärarna i Finland valdes till årets utbildningspåverkare – yrkesskickligheten har framhävts i undantagsförhållandena

Utmärkelsen Årets utbildningspåverkare 2020 gick till de finländska lärarna. OAJ:s ordförande Olli Luukkainen offentliggjorde OAJ-styrelsens val vid den digitala Educa-mässan.

30.01.2021 Nyheter
Frågor om läroplikten? Haka på våra FB-live sändningar!

I januari ordnar OAJ tre diskussions- och infomöten i Facebook om utvidgningen av läroplikten. OAJ:s sakkunniga diskuterar den aktuella frågan och tittarna kan ställa frågor och kommentera.

12.01.2021 Nyheter
OAJ ska höja läraryrkets status – ”Tillsammans kan vi göra vad som helst”

OAJ:s fullmäktige har beslutat om en storsatsning i syfte att stärka läraryrkets anseende. OAJ-medlemmarnas arbete är viktigt för hela samhället och det här vill vi uppmärksamma finländarna på. Vi önskar att hela OAJ-gemenskapen inspireras med redan i projektplaneringen.

19.11.2020 Nyheter
Läropliktslagarna snart i riksdagen – vid OAJ:s seminarium diskuteras olika aspeketer på reformen

Vad innebär en förlängning av läroplikten? Varför reformera och hur ska finansieringen ordnas? Vid OAJ:s seminarium den 25 september diskuteras en förlängning av läroplikten ur olika perspektiv. Du kan följa med seminariet online.

16.09.2020 Nyheter