• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työaika"

Perusopetuksen vuosityöaikakokeilua takana vuosi: missä kaikkialla kokeilusta on äänestetty?

Perusopetuksen vuosityöaikakokeiluun osallistumisesta on äänestetty kuuden kunnan 28 koulussa. Kokeiluun osallistumisen puolesta ovat äänestäneet yhdeksän koulun opettajat viidestä eri kunnasta. Mukaan ei ole halunnut 19 koulua.

19.09.2019 Uutinen
Hyödynnä sak-työaikasi!

Opas varhaiskasvatuksen opettajien suunnittelu-, arvointi- ja kehittämistyöajan käyttöön sekä selvitys työaikaa koskevien erityismääräysten toteutumisesta. OAJ selvitti päiväkodin johtajan sekä varhaiskasvatuksen opettajan ja erityisopettajan työaikaa koskevien erityismääräysten toteutumista kyselyllä, koska sopimusmääräykseen on tehty suuria muutoksia. Julkaisu on lähetetty painettuna Varhaiskasvatuksen Opettajien Liiton VOL:in jäsenille Lastentarha-lehden 4/2019 mukana. 

18.09.2019 Julkaisu
Tutkijalta 10 vinkkiä työajan hallintaan

Syyskuussa OAJ:n työhyvinvoinnin lukuvuosi keskittyy työaikaan. Mitä tehdä, kun tuntuu, että työaika ei riitä mihinkään ja tekemättömät työt stressaavat? Tutkija antaa kymmenen vinkkiä.

11.09.2019 Uutinen
Ys-aikaa kannattaa suunnitella ja seurata – kokeile uutta taulukkoa!

Yhteissuunnitteluaika ylittyy herkästi ennen aikojaan, jos sitä ei suunnittele ja seuraa. OAJ:n laatiman suunnittelutaulukon avulla voidaan suunnata ys-aikaa opettajan ydintehtäviin.

04.09.2019 Uutinen
Kysely: ammatillisten opettajien työaikaa resursoidaan varovasti

Ammatilliset oppilaitokset ovat voineet siirtyä vuosityöaikaan viime vuoden elokuusta lähtien. Työnantajat ovat resursoineet opettajien työaikaa varovasti, kertoo OAJ:n tekemä kysely. Uudenlaisen työaikamallin käyttöönotossa on ollut haasteita, sillä uuteen järjestelmään on osin siirrytty kiireellä.

02.09.2019 Uutinen
OAJ vastaa kysymyksiin sak-työajasta: Näin sen pitäisi toteutua

Miten lapsiryhmän ulkopuolista työaikaa käytetään tänä lukuvuonna? Siitä päätetään päiväkodeissa juuri nyt. OAJ:n työmarkkina-asiamies vastaa kuuteen suunnittelu-, arviointi- ja kehittämistyöaikaa koskevaan kysymykseen.

30.08.2019 Uutinen
Voi hyvin työssä! − Joka jäsenen työaikaopas

Työaikaopas kuvaa sopimustulkintojen työaikaan liittyviä pääkohtia. On siis syytä huomioida, että poikkeuksia ja yksityiskohtia on paljon. Voit tarkistaa ne omalta luottamusmieheltäsi, TES- ja VES-kirjoista tai OAJ:n verkkosivuilta. Työhyvinvointiasioissa voit olla yhteydessä oman esimiehesi lisäksi myös työsuojeluvaltuutettuusi.

30.08.2019 Julkaisu
Blogi: Tukkanuottasilla jäsenten edun puolesta

Vuosityöaikaan siirtyminen on esimerkki siitä, että ammattijärjestön on reagoitava opetusalalla tapahtuviin muutoksiin. Suurten muutosten keskellä avainasemassa on tilanteen jatkuva seuranta. Vain siten epäkohtiin voidaan puuttua ja varmistaa jäsenten edun toteutuminen. 

28.08.2019 Blogi
Aluehallintovirasto: Vuosityöaikasopimuksessa ei moitittavaa

Aluehallintovirasto ei näe valtakunnallisessa ammatillisen koulutuksen vuosityöaikasopimuksessa moitittavaa. OAJ:n neuvottelujohtaja korostaa, että sopimuksen virheellisiin tulkintoihin pitää puuttua viipymättä.

27.08.2019 Uutinen
Vipu auttaa rajaamaan työtä – seuraa työaikaasi ja osallistu arvontaan!

Erityisluokanopettaja Mari Nurmi on jo pari vuotta seurannut työaikaansa Vipu-sovelluksella. Sen ansiosta hän sai neuvoteltua itselleen korvauksen ylitunneista, kun ys-aika oli paukkumassa yli. Elokuussa Vipua käyttävät voivat osallistua arvontaan, jossa on palkintona rentouttava viikonloppuloma.

05.08.2019 Uutinen