• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työaika"

Vuosityöajassa olevan opinto-ohjaajan työaika

Kunnallisen lukion opinto-ohjaajan vuosityöaika muodostuu työantajan määrättävissä olevasta työajasta ja omavalintaisesta työajasta, jonka ajan ja paikan opinto-ohjaaja saa itse valita.

19.07.2019 Sisältösivu
Lukion erityisopettajat voivat siirtyä vuosityöaikaan syksystä lähtien

Kunnallisissa lukioissa työskentelevät erityisopettajat voivat siirtyä vuosityöaikaan ensi elokuusta alkaen. Lisäksi erityisopettajilla on mahdollisuus työskennellä opetusvelvollisuustyöajassa. Uusi sopimus ei vaikuta muihin lukiossa työskenteleviin opettajiin. Erityisopettaja Heli Ketovuori näkee vuosityöajassa positiivisia mahdollisuuksia, kunhan muutoksessa huomioidaan erityisopettajien työn luonne.

22.05.2019 Uutinen
Vuosityöajassa olevan erityisopettajan työaika

Kunnallisen lukion erityisopettajan vuosityöaika muodostuu työnantajan määrättävissä olevasta työajasta ja omavalintaisesta työajasta, jonka ajan ja paikan erityisopettaja saa itse valita.

21.05.2019 Sisältösivu
Amkien luottamusmiehet: Toiveikkuus ja voimattomuus vaihtelevat

Lahden ammattikorkeakouluissa on käyty yt-neuvotteluja; Savoniassa niiltä on säästytty viime vuosina. Ammattikorkeakoulujen luottamusmiehet olivat koolla Akavatalon Valopihalla 14.-15.5.

21.05.2019 Uutinen
Vantaalla tartuttiin vuosityöaikakokeilun vaikeuksiin

Vantaalla ilmenneisiin perusopetuksen vuosityöaikakokeilun pulmiin on löydetty yhteistyössä ratkaisuja. Opettajien palautteen perusteella kokeilussa on ilmennyt vaikeuksia muun muassa työajan kohdentamisessa ja seuraamisessa.

02.05.2019 Uutinen
Kyselytulokset kertovat: vuosityöaikakokeilu on säilyttänyt vapauden

Perusopetuksen vuosityöaikakokeilu ei ole vienyt opettajien vapautta, kertovat kokeilussa mukana olevat opettajat. OAJ keräsi kokeilukoulujen opettajien kokemuksia alkuvuodesta. Kehittämiskohtiin tartutaan jo kokeilun aikana.

21.03.2019 Uutinen
Jyväskyläläinen yhtenäiskoulu mukaan työaikakokeiluun

Mankolan yhtenäiskoulu lähtee mukaan perusopetuksen vuosityöaikakokeiluun. Jyväskylässä kokeilu aloitetaan ensi syksynä.

15.03.2019 Uutinen
Askarruttaako vuosityöaika? Kysy OAJ:ltä!

Ammatillisen koulutuksen uusi vuosityöaikamalli ja perusopetuksen työaikakokeilu ovat puhuttaneet paljon. OAJ rohkaisee jäseniään osallistumaan keskusteluun.

13.03.2019 Uutinen
Ammatillisen koulutuksen myllerrys

Ammatillisen koulutuksen uusi lainsäädäntö muuttaa toimintaa oppilaitoksissa. Entinen oppituntikeskeinen tapa opettaa on tarkoitus muuttaa opiskelijan yksilöllisen oppimisen tukemiseen perustuvaksi toiminnaksi. Opiskelijan aikaisemmin hankkima osaaminen tulee konkreettisesti tunnistaa ja tunnustaa.

05.03.2019 Blogi
OAJ opastaa varhaiskasvatuksen opettajan työajasta – Lempäälässä suunnitteluaika rullaa hyvin

Varhaiskasvatuksen opettajalla on nyt mahdollisuus käyttää työajastaan noin viisi tuntia viikossa pedagogiseen suunnitteluun, arviointiin ja kehittämiseen. Lempäälässä sak-työaika on keskitetty yhteen päivään.

28.01.2019 Uutinen