• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:n mediainfo ja uuden lukuvuoden avaus

Ajankohta
02.08.2023 - 09.00-10.00
Paikka
Akavatalon Valopiha, Itä-Pasila

Tervetuloa Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n mediainfoon Akavatalolle keskiviikkona 2.8. klo 9.00!

OAJ:n mediainfo ja uuden lukuvuoden avaus

OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto arvioi, mikä koulutuksessa muuttuu uuden hallitusohjelman myötä. OAJ on edellyttänyt, että uusi hallitus parantaa esimerkiksi oppimisen tuen toimivuutta.

Julkistamme infossa OAJ:n keväällä 2023 toteuttaman laajan kyselyn tulokset. Järjestö kysyi viisi vuotta alalla olleilta opettajilta sekä opettajaksi opiskelevilta, millaisia olivat heidän kokemuksensa opetus- ja kasvatustyöstä ja mikä kannusti hakeutumaan alalle. Vastaajat ottivat kantaa esimerkiksi siihen, vastasiko opettajankoulutus työn vaatimuksia ja mitkä tekijät auttaisivat pysymään alalla. Kyselyyn saatiin 847 vastausta, kohderyhmässä oli 4 611 nuorta opettajaa ja opettajaksi opiskelevaa.    

Katarina Murto tarkastelee lisäksi työmarkkina- ja neuvottelutilannetta. Esillä on myös määräaikaisten opettajien kesäajan palkkaus ja opettajien kesätyöttömyys.

OAJ on koonnut medialle uutta lukuvuotta kuvaavan tietopaketin koulutuksen tunnusluvuista ja tilastoista.

Paikalla mediainfossa on myös Finlands svenska lärarförbund FSL:n puheenjohtaja Inger Damlin.

Koulujen ja oppilaitosten uuden lukuvuoden työ käynnistyy pääosin viikolla 32. Useimpien kuntien peruskouluissa oppilaiden ensimmäinen koulupäivä on joko 9. tai 10. elokuuta.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta joko Akavataloon Valopihalle tai etänä live-striimin kautta. Tilaisuutta voi seurata etänä YouTubesta, linkki lähetykseen alla. Striimi käynnistyy tapahtuman alkaessa.

Myös muut kiinnostuneet voivat seurata tilaisuutta striimin välityksellä.


Seuraa infoa reaaliajassa tai katso tallenne jälkikäteen tästä.

Median ilmoittautumiset 1.8. mennessä:

Heikki Sahlman
Puh. +358 40 562 4510
heikki.sahlman@oaj.fi

Tarjolla aamiaisbrunssi klo 8.30 alkaen.

Jaa