• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

SOOL & OAJ: Tietoa autismista

Ajankohta
08.11.2023 - 15.00-17.00
Paikka
Webinaari

Webinaarissa esitellään autismikirjon erityispiirteitä ja tarjotaan käytännönläheistä tietoa autismista opettajan työn tueksi.

SOOL & OAJ: Tietoa autismista

Autismiliiton Elina Havukainen sekä kokemusasiantuntija kertovat, miten autismikirjon oppilasta voi tukea koulussa ja tarjoavat konkreettisesti hyödynnettävissä olevaa tietoa autismista tuleville opettajille. Huomiota kiinnitetään erityisesti autismikirjon oppilaiden aistien erityispiirteisiin, sosiaaliseen kanssakäymiseen, toiminnanohjaukseen sekä stressiherkkyyteen.

Webinaarin alkuosassa Elina Havukainen kertoo yleisesti autismikirjoon liittyvistä erityispiirteistä ja avaa olennaisia vinkkejä opettajille oppilaan kohtaamiseen ja tukemiseen. Webinaarin toisessa osuudessa Autismiliiton kokemusasiantuntija kertoo omasta näkökulmastaan oppilaan kokemuksia peruskoulussa ja lukiossa. Webinaarin lopussa keskustellaan yhteisesti yleisökysymysten pohjalta.

Webinaarissa avataan, miten tulevat opettajat voivat tukea autismikirjon oppilaan toimintakykyä ja jaetaan käytäntöön sovellettavaa tietoa aiheesta. Lisäksi webinaarissa nostetaan esille autismikirjon oppilaiden vahvuuksia ja voimavaroja.

Webinaari on avoin kaikille SOOLin ja OAJ:n jäsenille ja sisällöt soveltuvat kaikille opettajaksi opiskeleville ja opettajille etenkin peruskoulussa ja lukiossa, mutta aiheet on sovellettavissa myös varhaiskasvatuksen puolella.

Ilmoittautuminen 7.11.2023 mennessä

Webinaariin voivat osallistua SOOLin ja OAJ:n jäsenet. Linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse webinaaripäivänä ennen lähetyksen alkua ja webinaarin tallenne on katsottavissa samalla linkillä kahden viikon ajan.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit lähettää ennakkokysymyksiä webinaarin asiantuntijoille ja webimaarin aikana on mahdollisuus lähettää kysymyksiä myös nimettömästi.

Ilmottaudu webinaariin

Jaa