• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Webinaari: Yhteistyö lastensuojelun kanssa

Ajankohta
06.02.2023 - 15.00-17.00
Viimeinen ilmoittautumispäivä
05.02.2023 - 23.59
Paikka
Webinaari

Milloin opettaja on velvollinen tekemään lastensuojeluilmoituksen? Miten yhteistyö lastensuojelun kanssa toimii? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan helmikuun ensimmäisessä webinaarissa. Webinaari järjestetään OAJ:n ja SOOLin kanssa yhteistyössä.

Webinaari: Yhteistyö lastensuojelun kanssa

Jokaisella lapsella ja nuorella on oltava mahdollisuus käydä koulua ja lapsen oikeus koulutukseen ja oppimiseen on turvattava. Lastensuojelua voidaan tarvita niissä tilanteissa, joissa nämä oikeudet ovat uhattuna. Opettajilla on suuri rooli tällaisten tilanteiden tunnistamisessa ja niihin puuttumisessa.

Webinaarissa käsitellään lastensuojelun ja koulun yhteistyötä OAJ:n lakimies Ira Hietanen-Tanskasen sekä peruskoulun rehtori Aaro Partasen kanssa. Asiantuntijat katsovat aihetta monipuolisesti käytännönläheisestä näkökulmasta ja avaavat esimerkiksi lastensuojeluun liittyvää tietosuojaa. Webinaarissa kuulet myös tarkemmin eri tahojen vastuista ja velvollisuuksista lastensuojelutapauksissa.

Webinaarin sisällöt soveltuvat kaikille opettajaksi opiskeleville ja opettajille, jotka työskentelevät alle 18-vuotiaiden kanssa. Webinaarin käytännön esimerkit painottuvat peruskouluun, mutta ne ovat sovellettavissa myös varhaiskasvatuksen ja toisen asteen opettajille.

Webinaarin aikana voit osallistua keskusteluun livechatin kautta ja voit lähettää kysymyksesi myös ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen 5.2. mennessä

Webinaariin voivat osallistua SOOLin ja OAJ:n jäsenet. Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse webinaaripäivänä ennen lähetyksen alkua ja webinaarIn tallenne on katsottavissa samalla linkillä kahden viikon ajan.

Jaa