• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Katarina Murto: Jäsenmaksujen verovähennysoikeuden poisto olisi epäoikeudenmukainen

30.05.2023 - 16.58 Uutinen
Kuvituskuva
OAJ vastustaa ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeuden poistoa, järjestön puheenjohtaja Katarina Murto sanoo.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan tuleva hallitus saattaa poistaa oikeuden vähentää ammattiliittojen jäsenmaksut verotuksessa. OAJ:n puheenjohtaja pitää suunnitelmaa epäoikeudenmukaisena ja epäjohdonmukaisena.

Helsingin Sanomien tänään julkaisemien tietojen mukaan hallitusneuvotteluissa suunnitellaan veronkiristystä ammattiliittoihin kuuluville palkansaajille.

HS:n mukaan valtiovarainministeriö on antanut alustavasti vihreää valoa kokoomuksen esitykselle, että ammattiliittojen jäsenmaksuja ei voisi jatkossa vähentää verotuksessa. Työnantajien vastaavan verovähennysoikeuden valtiovarainministeriö pitäisi ennallaan.

­– Valtiovarainministeriön esitys on epäoikeudenmukainen ja epäjohdonmukainen, koska se kohdistuisi vain ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeuden poistoon, OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto sanoo.
 
Hänestä valtiovarainministeriö ei ole riittävästi arvioinut muutoksen vaikutuksia.

– OAJ vastustaa ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeuden poistoa. Sillä voisi olla merkittäviä vaikutuksia järjestäytymiseen, mikä on sopimusyhteiskunnan ja yhteiskuntarauhan tae, Murto sanoo.

Teksti: Heikki Pölönen

Kuva: Leena Koskela

Tulevaisuudenkestävä Suomi tehdään koulutuksella

Tulevaisuutta emme voi varmuudella koskaan tietää. Mutta kun maailma ympärillämme muuttuu, yhdellä asialla voimme luoda turvaa: Koulutuksella. OAJ on laatinut seuraavalle hallitukselle ratkaisuehdotuksia, joilla vahvistetaan Suomen tulevaisuudenkestävyyttä.

OAJ:n ratkaisuehdotukset