• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Heli Huhtalasta OAJ:n uusi talousjohtaja

03.05.2023 - 16.04 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n hallitus valitsi FM Heli Huhtalan OAJ:n uudeksi talousjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 1. kesäkuuta.

OAJ:n talousjohtajaksi on valittu FM Heli Huhtala. Talousjohtajan vastuualueisiin ja noin 15 henkilön organisaatioon kuuluvat talouspalveluiden ohella ICT- sekä kiinteistöpalvelut. Lisäksi hän vastaa järjestön sijoitustoiminnasta. Huhtala siirtyy OAJ:hin CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin talousjohtajan tehtävästä.

Huhtalan valintaa puolsivat hänen erittäin monipuolinen työkokemuksensa sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta että säätiöstä. Lisäksi hänellä on vahva osaaminen talousjohtamisen eri osa-alueista. Valinnassa painottuivat myös hänen laaja johtamiskokemuksensa sekä sijoitustoiminnan erityisosaaminen.

Huhtala on työskennellyt aiemmin esimerkiksi Suomen Pankissa sijoitusjohtajana sekä yksityisen sektorin varainhoidossa Helsingissä ja Lontoossa. Vuodesta 2019 vuoden 2021 loppuun hän työskenteli Tampereen korkeakoulusäätiössä talous- ja rahoitusjohtajana vastuualueinaan talous, tilapalvelut ja IT. Lisäksi hänellä on kokemusta hallitustyöstä esimerkiksi Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n sekä Länsi-Uudenmaan Säästöpankin hallituksen jäsenenä. CMI:ssä hänen vastuualueelleen kuuluu talouden lisäksi HR, hallintopalvelut ja IT.

– Olen iloinen saamastani luottamuksesta ja odotan innolla mahdollisuutta olla mukana edelleen vahvistamassa OAJ:n mahdollisuuksia valvoa jäsentensä etuja ja luoda heille turvaa muuttuvassa työelämässä. Järjestön vakaana pysynyt jäsenmäärä ja vahva taloudellinen asema antavat tulevalle työlleni hyvät lähtökohdat, Huhtala sanoo.

Hän aloittaa OAJ:n talousjohtajan pestissä 1.6.2023. Nykyinen talousjohtaja Heikki Nykänen jää eläkkeelle syksyllä 2023.

Jaa