• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Nyt luodaan OAJ:lle suuntaa tuleviksi vuosiksi – vastaa kyselyyn ja vaikuta!

19.10.2023 - 10.06 Uutinen
Kuvituskuva

Millaisia mielikuvia sinulla on OAJ:stä ja mitkä asiat painavat eniten vaakakupissa, kun pohdit jäsenyyttä tai liittymistä jäseneksi? Jaa ajatuksiasi vastaamalla pieneen kyselyyn. Jokaisesta vastauksesta on apua, kun järjestössä linjataan uusista strategisista painopisteistä, muistuttaa OAJ:n kehitys- ja henkilöstöjohtaja Jari Cavernelis.

Miksi OAJ on olemassa, miten järjestö toimii ja millaiset toimintaympäristössämme tulevina vuosina tapahtuvat muutokset edellyttävät meiltä toimia?

Muun muassa tällaisia kysymyksiä pohditaan nyt, kun OAJ:lle valmistellaan uutta strategiaa.

– Strategia saattaa tuntua pelkältä ylätason paperilta, mutta sitä se ei ole. Nyt pureudumme OAJ:n olemassaolon ytimiin ja siihen, millaista muutosta meiltä vaaditaan, jotta jäsenemme tuntevat myös tulevaisuudessa, että OAJ:hin kannattaa kuulua. Toukokuussa valtuuston on määrä hyväksyä uusi strategia, ja sen jälkeen se ohjaa aidosti kaikkea järjestön toimintaa niin yhdistyksissä kuin valtakunnallisesti, OAJ:n kehitys- ja henkilöstöjohtaja Jari Cavernelis sanoo.

Nyt pureudumme OAJ:n olemassaolon ytimiin ja siihen, millaista muutosta meiltä vaaditaan, jotta jäsenemme tuntevat myös tulevaisuudessa, että OAJ:hin kannattaa kuulua.

Jäsenet ovat avainasemassa järjestön kehittämisessä

Jari Cavernelis luotsaa strategian uudistusta, joka käynnistettiin jo viime keväänä valtuutettujen kanssa. Sen jälkeen strategiatyöhön ovat osallistuneet muun muassa OAJ:n toimikunnat ja työryhmät.

– Järjestö on olemassa jäseniään varten, ja siksi strategiatyössä olennaista on kuulla heidän näkemyksiään. Kyselyyn vastaamalla jäsenet vaikuttavat suoraan OAJ:n toiminnan kehittämiseen ja tulevien painopisteiden valintaan.

Kyselyyn vastaamalla jäsenet vaikuttavat suoraan OAJ:n toiminnan kehittämiseen ja tulevien painopisteiden valintaan.

Jäsenille on lähetetty sähköpostilla linkki kyselyyn, jonka kautta osallistuminen on nopeaa ja helppoa. Jäsenkyselyssä vastaajat voivat halutessaan myös osallistua arvontaan. Jäsenten toivotaankin vastaavan kyselyyn sähköpostiinsa saamansa linkin kautta.

– Kun luodaan suuntaviivoja pitkälle tulevaisuuteen, toivomme kuulevamme ajatuksia jäsenten lisäksi myös esimerkiksi jäsenyyttä harkitsevilta. Siksi avasimme kyselyn myös julkisesti vastattavaksi, Cavernelis sanoo.

Vastaa kyselyyn viimeistään 1.11.2023!

  • Jäsenten toivotaan vastaavan kyselyyn sähköpostiinsa 18.10.2023 saamansa linkin kautta. Kysely sulkeutuu 1.11.2023 klo 23.59.
  • Vastaaminen on nopeaa. Kysymyksiä on vain viisi, eikä vastaamiseen mene montaa minuuttia.
  • Jos sähköposti ei ole tullut perille, kannattaa tarkastaa omista tiedoista, että onhan sähköpostiosoite ajan tasalla. Jos on, viesti on saattanut mennä roskapostiin. Jos viestiä ei löydy sieltäkään, voit vastata myös klikkaamalla alla olevaa linkkiä – tärkeintä on, että saamme mahdollisimman paljon näkemyksiä uudistusten tueksi.
  • Julkinen kyselyyn voi vastata täällä.

Kohti seuraavia vuosikymmeniä!

  • OAJ täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Tulevaisuudessakin voidaan vain yhdessä tekemällä ja yhteen hiileen puhaltamalla luoda turvaa muuttuvassa työelämässä ja rakentaa tulevaisuudenkestävää ja osaavaa sivistys-Suomea.
  • Tutustu juhlavuoden teemoihin, jäsenetuihin sekä yhteistyössä eri alan asiantuntijoiden kanssa laadittuun tulevaisuuspamflettiin täällä!

Teksti: Heikki Pölönen

Kuva: Leena Koskela