• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tule mukaan seuraamaan lakkopäivää 31.1.

31.01.2024 - 05.54 Uutinen
Kuvituskuva

Päivitämme lakon aikana kuvaterveisiä ja kuulumisia tälle sivulle ja somekanaviimme. Tervetuloa mukaan lakkopäivän tunnelmiin!

OAJ järjestää poliittisen lakon keskiviikkona 31.1.2024. OAJ:n jäsenistä lakon piirissä ovat pääkaupunkiseudun (Espoo, Helsinki, Kauniainen, Vantaa) varhaiskasvatuksessa työsuhteessa työskentelevät sopimusalasta ja työnantajasta riippumatta. Virkasuhteessa olevat eivät valitettavasti voi lain mukaan osallistua poliittiseen lakkoon. He tukevat lakossa olevia pidättäytymällä tekemästä lakossa olevien työtehtäviä.

Kiitos sinulle, joka ryhdyt lakkoon koko OAJ:n jäsenistön puolesta. Kiitos myös sinulle, joka tuet lakkoa välttämällä lakonalaisen työn tekemistä. Ja kiitos sinä, joka tuet lakon piirissä olevia ja yhteistä viestiämme jakamalla ahkerasti OAJ:n kanavien lakkoaiheisia julkaisuja. 

Lakkovahdit koolla Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla

Pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksen lakkovartiointi on järjestetty keskitetysti. Lakkovahdit ovat tavattavissa klo 9-12 Helsingissä Oodin edustalla, Espoossa Läkkitorilla ja Vantaalla Tikkurilan päiväkodilla.

OAJ:n varapuheenjohtajat Lauri Hietalahti, Katariina Kattelus ja Anitta Pakanen kiertävät tervehtimässä lakkovahteja Oodissa 9.30, Läkkitorilla 10.30 ja Tikkurilan päiväkodilla 11.30. Myös järjestöjohtaja Pasi Pesonen ja järjestöpäällikkö Kaj Raiskio käyvät tsemppaamassa lakkovahteja päivän aikana.

OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto on valitettavasti sairaana, eikä voi osallistua lakkopäivän tapahtumiin. Hän kuitenkin lähettää lämpimät terveisensä kaikille lakkoon osallistuville ja sitä tukeville.

Osoita tukesi lakolle sosiaalisessa mediassa!

Jaa ahkerasti OAJ:n kanavien lakkoaiheisia päivityksiä. Kun teet omia päivityksiä, tägää mukaan @oajry. Voit myös käyttää tunnisteita #oajlakossa #oajlakkoilee #oajvaikuttaa #oajneuvottelee

Lisäksi olemme luoneet lakko-gif-paketin käytettäväksi omissa Instagram-tarinoissanne! Gifit löytää ig-tarinoiden tarrat-välilehdeltä etsimällä hakusanalla "@oajry"

Lataa tästä laitteellesi somessa jaettavaksi kuvan, jolla kerrot tukevasi lakkoa. 

Päivän tunnelmia

Vantaa startti.jpg
Vantaalla valmistaudutaan kulkemaan porukalla Tikkurilan päiväkodille lakkovartioon.
Sää on harmaa, mutta tunnelma aurinkoinen!

MicrosoftTeams-image (56).png
Milla, Kaj ja Pasi OAJ:n toimistolta kierroksella tsemppaamassa lakkovahteja

MicrosoftTeams-image (58).png

Tunnelmia Helsingin lakkovartiosta Oodin edustalta.


Lisää lakkovahtiemme ajatuksia mediassa
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010190557.html
Lärarfackets daghemspersonal strejkar i huvudstadsregionen

IMG_3792.jpeg IMG_3828.jpeg

IMG_1406.jpeg IMG_3826 (1).jpeg

puhikset.jpg

"OAJ:n varapuheenjohtajat Katariina Kattelus, Lauri Hietalahti ja Anitta Pakanen 
tuuraavat minua influenssaan sairastumiseni johdosta tänään ja kiertävät tapaamassa lakkovahteja upeasti yhdessä. Olen todella ylpeä heistä ja kaikista jäsenistämme, OAJ:n yhtenäisestä vahvuudesta
ja jäsenten puolustamisesta.
Olen niin vahvasti hengessä mukana ja lähetän lämpimät terveiset lakossa oleville ja lakkoa tukeville jäsenille.
Poliittinen lakko on äärimmäinen keino pyrkiä vaikuttamaan siihen, että poliittiset päättäjät eivät puutu palkkaneuvotteluihin. OAJ haluaa rakentaa menestyvää Suomea yhdessä."
- Katarina Murto-

 

Lakolla vaadimme parempaa työelämää

  • Poliittisen työtaistelun syynä ovat maan hallituksen ajamat työelämäheikennykset, kuten lakiin säädettävä vientivetoinen työmarkkinamalli. Lue vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin täältä!

  • Vientivetoinen työmarkkinamalli, aikuiskoulutustuen lakkauttaminen, määräaikaisten aseman heikentäminen, ensimmäisen sairaslomapäivän palkattomuus. Hallitusohjelmassa on useita esityksiä, jotka toteutuessaan heikentäisivät merkittävästi OAJ:n jäsenten asemaa. Pidämme jäsentemme puolia ja haemme ratkaisuja, jotka rakentaisivat oikeudenmukaista ja turvallista työelämää. Lue lisää heikennyksistä ja OAJ:n vaikuttamisesta täältä.
Jaa