• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Tulevaisuudenkestävä Suomi"

Näistä kolmesta kiitollisuudenaiheesta lakot muistuttavat

Hallituksen suunnittelemat työelämämuutokset ovat herättäneet lakkoaallon, joka vaikuttaa myös lapsiperheiden arkeen. Samalla lakot muistuttavat kolmesta kiitollisuudenaiheesta, joista Suomen kannattaa pitää kiinni, OAJ:n järjestöpäällikkö Kaj Raiskio kirjoittaa.

30.01.2024 Blogi
Lausunnon määräaika työmarkkinamalliin päättyy tänään – tässä OAJ:n vastaukset 8 kysymykseen

Työmarkkinamallin oikeudenmukaisuus ja työrauha turvataan parhaiten liittojen ja neuvottelujärjestöjen välisellä avoimella ja luottamuksellisella keskustelulla sekä sovittelujärjestelmän kehittämisellä. OAJ julkaisee omat vastauksensa työministerin kahdeksaan kysymykseen työmarkkinamallin kehittämisestä.

08.01.2024 Uutinen
”Halutaanko, että Suomessa on jatkossa päteviä opettajia?” Kolmelta opettajalta terveisiä neuvotteluihin

Kolme Valot päälle! -mielenilmaukseen osallistunutta opettajaa kertoi, millä mielellä he ovat seuranneet keskustelua maan hallituksen suunnittelemista työelämäheikennyksistä. Opettajat lähettivät myös terveisiä tänään käynnistyviin vientimallineuvotteluihin sekä poliitikoille.

24.11.2023 Uutinen
Valot päälle! Mielenilmaus Helsingissä 23.11.

Valaistaan yhdessä Helsingin keskustaa ja vaaditaan parempaa työmarkkinapolitiikkaa. Tule ja ota kollegasi tai vaikka koko perheesi mukaan! Näytetään yhdessä, että olemme tosissamme – ja nautitaan siinä sivussa hyvästä seurasta, musiikista ja tarjoiluista.

09.11.2023 Tapahtuma
OAJ:n valtuustolta täydet valtuudet järjestöllisiin toimiin

OAJ:n valtuusto päätti antaa hallitukselle valtuudet päättää laajoista järjestöllisistä toimenpiteistä, mikäli tilanne niin vaatii. OAJ:lle on ratkaisevaa, miten ns. vientivetoisen työmarkkinamallin osalta edetään.

30.10.2023 Tiedote
OAJ selvitti: Vain murto-osa opettajista kokee työtään arvostettavan

Vain joka kymmenes opettaja on täysin sitä mieltä, että hänen ammattitaitoaan ja työtään arvostetaan yhteiskunnassa, selviää OAJ:n kyselystä. Tämän arvostusvajeen paikkaamiseen tarvitaan pitkäjänteistä resurssien vahvistamista, OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto sanoo. Hän korostaa OAJ:n merkitystä edessä olevien yhteiskunnallisten muutosten ennakoijana ja laadukkaan koulutusjärjestelmän turvaajana.

26.09.2023 Uutinen
Kolme tutkimuslaitosta, Karvi ja OAJ vaativat: Opettajarekisterin perustamista jatkettava

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus, Koulutuksen tutkimuslaitos, Työn ja talouden tutkimus LABORE sekä OAJ ovat pettyneitä siitä, että budjettiriihessä ei linjattu opettajarekisterin perustamisesta. Yhdessä ne esittävät, että hallitus jatkaa opettajarekisterin perustamista, jotta olisi mahdollista esimerkiksi kohdentaa opettajankoulutuksen aloituspaikkoja todellisen tarpeen mukaisesti.

22.09.2023 Tiedote
OAJ:lta budjettiehdotukselle kiitosta – vapaan sivistystyön leikkaukset tyrmistyttävät

Budjettiehdotus pitää sisällään monia koulutukseen kohdennettuja asioita, joihin OAJ on tyytyväinen. Hallituksen suunnittelema leikkaus vapaasta sivistystyöstä sen sijaan tyrmistyttää.

19.09.2023 Tiedote
Järjestöt: Aikuiskoulutustuen lakkauttaminen pahentaa kuntien ja hyvinvointialojen työvoimapulaa

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT sekä kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöt JAU, JUKO ja SOTE ry korostavat, että aikuiskoulutustukea käytetään työelämän tarpeisiin osaajapula-aloilla ja sen lakkauttamisella olisi kunta- ja hyvinvointialoille jopa kriittisiä vaikutuksia.

19.09.2023 Uutinen
Budjettiriihessä vahvistettava ammattikorkeakoulujen tutkimusta ja koulutusta

OAJ, Arene ja Sivista esittävät, että hallitus suuntaa TKI-rahoitusta ammattikorkeakoulujen perusrahoituksen vahvistamiseen ensi viikon budjettineuvotteluissa.

15.09.2023 Uutinen