OAJ har gett strejkvarsel för privata socialservicebranschen - strejken gäller lärare och speciallärare inom småbarnspedagogik och daghemsföreståndare i privata daghem

08.05.2023 - 16:00 Nyheter
Illustration

En strejk bryter ut tisdagen den 23 maj i privata daghem inom socialservicebranschen ifall en avtalslösning inte nås före det. Strejken omfattar OAJ-medlemmar vid en del privata daghem.

En tvådagars strejk hotar bryta ut den 23–24 maj i en del privata daghem ifall en lösning inte nås före det. Strejken skulle omfatta lärare och speciallärare inom småbarnspedagogik och daghemsföreståndare. OAJ gav idag den 8 maj ett strejkvarsel till riksförlikningsman Anu Sajavaara och Välmåendebranschen HALI.

Strejkvarslet gäller främst finskspråkiga daghem. Se listan

Strejken gäller avtalsområdet för den privata socialservicebranschen, det vill säga både undervisningspersonalens och föreståndarnas arbeten i nämnda daghem. 

Förhandlingarna med Välmåendebranschen HALI om den privata socialservicebranschen avtal slutade resultatlösa 28.4. Avtalet gick ut 30.4 och den första maj började ett avtalslöst läge.

 OAJ:s strejkbidrag är 180 euro per strejkdag. Bidrag betalas för alla veckodagar under arbetskonflikten som den strejkande går miste om lön. Strejkbidraget betalas också till SOOL- och OSJ-medlemmar som deltar i strejken.

Dela