• logo
  • logo

Aktuellt

Educa har börjat - över 500 internationella gäster deltar i utbildningsmässan

Mer än femhundra gäster från hela världen deltar i det internationella programmet på Educa-mässan som börjar idag. Gästerna får till exempel bekanta sig med de finländska lärarnas superkrafter.

24.01.2020 Nyheter
OAJ:s Heljä Misukka förste vice ordförande för Akava – ”Stort ansvar och stor ära”

Akavas styrelse har utsett vice ordförande för följande tvåårsperiod. Till första vice ordförande valdes OAJ:s utbildningsdirektör Heljä Misukka.

23.01.2020 Nyheter
Ny Educa-app - ladda ner och pussla ihop ditt mässprogram!

Educa-mässan i januari bjuder på närmare tvåhundra intressanta program. Med hjälp av den nya Educa-appen sätter du enkelt ihop ditt eget mässprogram.

15.01.2020 Nyheter
”Målet är ett rejält och rättvist avtal” – kommunsektorns avtalsförhandlingar inleds

Idag inleds kommunsektorns avtalsförhandlingar. Olli Luukkainen, ordförande för både OAJ och FOSU, betonar att nu är det tid att också löntagarna inom offentliga sektorn får vara med och dela kakan.

14.01.2020 Nyheter
Avtalsförhandlarna träffas på Educa – 5 intressebevakningstips för mässan

Den 24–25 januari är det dags för Educa 2020. Utbildningsmässan firar 25 år och bjuder på ett brett programutbud. Här några tips som handlar om intressebevakning och avtalsfrågor.

14.01.2020 Nyheter
5 Educa-tips: Info om planeringstid och könssensitivitet inom småbarnspedagogik

Educa 2020 ordnas den 24–25 januari i Helsingfors Mässcentrum. Landets största utbildningsevenemang firar 25-år och bjuder än en gång på ett intressant program. Här får du tips om några programpunkter inom småbarnspedagogikens område.

10.01.2020 Nyheter
Helsingfors höjer löner – lärarna inom småbarnspedagogik får ytterligare förhöjning

Helsingfors stad ger ytterligare ett lönepåslag till lärare och speciallärare inom småbarnspedagogik i början av nästa år. Månadslönen höjs med 46 euro utöver den tidigare förhöjningen på 175 euro. Huvudförtroendeman Merja Winter säger att det här är en bra start för ett löneprogram.

13.12.2019 Nyheter
OAJ eftersträvar ett löneprogram, byte av avtalsområde och att kiky-timmarna slopas

Undervisningssektorns Fackorganisation har spikat sina förhandlingsmål. OAJ eftersträvar ett löneprogram för de utbildade kvinnodominerade branscherna, att få lärarna inom småbarnspedagogik över till lärarnas avtal i kommunsektorn och att arbetstidsförlängningen slopas.

11.12.2019 Pressmeddelande
OAJ om Pisaresultaten: Lärresultaten förbättras med mera undervisning, specialundervisning och bättre lärardimensionering

Finland är fortsättningsvis ett av världens ledande utbildningsländer och det största tacket går till lärarna, säger OAJ. Pisaresultaten som publicerades idag visar att läskunnigheten är på rätt lika nivå som tre år tidigare, men det finns en risk för att kunskapsskillnaderna blir större.

03.12.2019 Pressmeddelande
Christer Holmlund från Finland ny generalsekreterare för NLS

Christer Holmlund har utsetts till generalsekreterare för Nordiska Lärarorganisationers Samråd NLS. Holmlund arbetar nu som ordförande för Finlands Svenska Lärarförbund FSL som hör till OAJ.

28.11.2019 Nyheter
Olli Luukkainen fortsätter leda FOSU

OAJ:s ordförande Olli Luukkainen har återvalts till ordförande för förhandlingsorganisationen FOSU för mandatperioden 2020–2021.

28.11.2019 Nyheter
Finlands Svenska Lärarförbund: Alarmerande brist på speciallärare

Det råder en skriande brist på behöriga specialklasslärare i södra Finland. Det visar Finlands svenska lärarförbund FSL:s kartläggning av lärarsituationen i Svenskfinland som presenterades idag.

21.11.2019 Nyheter
Med nya medlemskortet 2020–2022 får du rabatt från St1

Från årsskiftet får medlemmarna rabatt på bränsleköp från St1. Varför har vi bytt samarbetspartner? Läs sex frågor och svar om den nya medlemsförmånen.

20.11.2019 Nyheter
Yrkeslärarna lotsas av nya ordföranden Tuija Mäntsälä

Yrkeslärarna AO valde i helgen ny styrelse och Tuija Mäntsälä till ordförande. Den nya ordföranden uppmuntrar bland annat medlemmarna att följa med vårens avtalsförhandlingar.

19.11.2019 Nyheter
Förbundskaptenen Markku Kanerva får OAJ-medalj – ”Lärare gör under”

Undervisningssektorns Fackorganisation OAJ har idag beviljat en medalj till Markku Kanerva, förbundskapten för det finländska herrlandslaget i fotboll. Medaljen för fina gärningar inom idrotten ges på initiativ av OAJ:s fullmäktige. – Oavsett hur den avgörande matchen slutar ikväll har Kanerva och laget gjort ett litet under och förtjänar att uppmärksammas, säger OAJ:s ordförande Olli Luukkainen.

15.11.2019 Nyheter