• logo
  • logo

Aktuellt

Hej medlem - uppdatera din e-postadress! PS du kan vinna en ljusterapilampa.

Bästa medlem. Vi vill gärna ha din e-postadress i våra rullor. Komplettera dina medlemsuppgifter med din e-postadress under tiden 15.11–15.12. Du har chans att vinna en ljusterapilampa lagom till vintermörkret!

15.11.2018 Nyheter
OAJ.fi förnyades – ge respons på de nya sidorna!

Våra nya webbsidor oaj.fi publicerades den 15 november. Svara på några frågor och berätta om ditt första intryck. På det här sättet får vi tips i vilken riktning vi fortsätter utveckla sidorna!

14.11.2018 Nyheter
Vi söker en medlemssekreterare till OAJ

OAJ anställer en medlemssekreterare för att sköta medlemsavgiftsärenden. Du som är serviceinriktad och har goda IT-kunskaper är kanske just den vi söker! PS Du talar och skriver finska, svenska och engelska.

14.11.2018 Nyheter
Andra årskursen av Bildningsakademien inleds idag – Finlands Akademi med bland arrangörerna

Idag startar den andra årskursen av ”bildningens försvarskurs”, Bildningsakademien. I år deltar även Finlands Akademi i arrangemangen tillsammans med grundartrion Undervisningssektorns fackorganisation OAJ, Utbildningsstyrelsen samt Undervisnings- och kulturministeriet.

14.11.2018 Nyheter
OAJ:s förbud mot övertidsarbete och skiftesbyte i privata daghem upphör

OAJ meddelar att förbudet mot övertidsarbete och skiftesbyte upphör i privata daghem. Motiveringarna till lagförslaget har nu beretts i trepartssamarbete vilket innebär att de organisatoriska åtgärderna kan upphöra.

06.11.2018 Nyheter
Tvisten om uppsägningsskyddet är löst – OAJ:s organisatoriska åtgärder avbryts omedelbart

Centralorganisationerna har villkorligt godkänt regeringens förslag för att lösa tvisten om en uppluckring av uppsägningsskyddet. I och med det här avbryts genast OAJ:s organisatoriska åtgärder och de upphör helt när trepartssamarbetet inleds.

26.10.2018 Nyheter
Lönerna höjs för lärare inom småbarnspedagogik i hela huvudstadsregionen - också Esbo och Grankulla höjer

Som bästa förhandlas det runt om i landet hur de lokala justeringspotterna ska fördelas. Nu senast meddelade Esbo och Grankulla att lönerna höjs för lärare inom småbarnspedagogik och daghemsföreståndare.

16.10.2018 Nyheter
”Lärarna har ett gott hjärta” – redan över 36 000 till välgörenhet

OAJ är i år en av Näsdagens huvudsamarbetspartners. Nu är insamlingen inne på slutspurten.

16.10.2018 Nyheter
Biljettsläpp 5 oktober till lärarkryssningen

Häng med på lärarkryssningen i januari! Musik och mat, shopping och härligt program i sikte. Biljetterna släpps fredagen den 5 oktober klockan 9.

02.10.2018 Nyheter
10 frågor om förbud mot övertidsarbete och skiftesbyte i privata daghem

OAJ utlyser övertidsförbud och förbud mot skiftesbyte i privata daghem från måndagen den 8 oktober klockan 00.00. Det är en politisk manifestation mot regeringens planer på att försämra arbetstagarnas uppsägningsskydd i små företag. Förhandlingsdirektör Petri Lindroos reder ut saken.

01.10.2018 Nyheter
Förhandlingsresultat om universitetslönerna

I natt nåddes ett förhandlingsresultat som gäller utvecklandet av universitetens lönesystem. OAJ är nöjd med resultatet som styrelserna för OAJ och FOSU behandlar på fredagen. Förhandlingarna fortsätter ännu för övningsskolornas del.

27.09.2018 Nyheter
Morgongröt och tysta raster i skolan - OAJ on the Road besökte Lojo

OAJ:s landskapsturné nådde idag Västra Nyland. Vi passade på att bekanta oss med hur en Vi-skola fungerar. Pilotförsök har inletts i Esbo och Lojo.

25.09.2018 Nyheter
Lärare i småbarnspedagogik på dagisarna– flera kommuner tog genast de nya yrkesbeteckningarna i bruk

De nya yrkesbeteckningarna inom småbarnspedagogiken trädde i kraft i början av september. Exempelvis i Lempäälä togs de nya yrkesbeteckningarna genast i bruk.

13.09.2018 Nyheter
OECD-undersökningen rätt dyster läsning – OAJ föreslår åtgärder

OECD gav idag ut sin indikatorpublikation Education at a Glance 2018. Statistiken visar att Finland ligger efter de andra medlemsländerna vad gäller deltagande i småbarnspedagogiken och finansieringen av den grundläggande utbildningen.

11.09.2018 Nyheter
”OAJ försvarar varje medlem” – 5 frågor om planerna på sämre uppsägningsskydd

OAJ kräver att regeringen drar tillbaka planerna på att lindra uppsägningsskyddet vid företag med mindre än 20 anställda. Av OAJ-medlemmarna skulle cirka tusen personer drabbas av en lagändring.

04.09.2018 Nyheter