• logo
  • logo

Karriärguide

Illustration

Du kan hamna i situationer där du omprövar dina karriärval och söker nytt arbete. Du som snart ska få din examen kanske också funderar på allt möjligt som har med arbetslivet att göra.

Lyckligtvis finns det olika slags karriärmöjligheter! Vi vill inspirera dig att fundera på olika alternativ och möjligheter när det handlar om att söka jobb.

OAJ:s karriärguide ger dig goda råd i varje skede när du söker arbete – allt från att skriva arbetsansökan och meritförteckning till att lyckas i anställningsintervjun. Vår karriärguide hjälper dig också om du blir arbetslös.

Flera kanaler för att söka jobb

Arbetssökandet börjar med att leta efter intressanta jobb. Vi har samlat en rad tips åt dig för att visa på vilka alla ställen du kan hitta ett nytt arbete.


När du hittar ett intressant arbete

När du hittat ett intressant jobb är det dags att söka det. Bekanta dig med OAJ:s tips för arbetssökning som fungerar såväl i Finland som utomlands.

Utnyttja gärna också våra färdiga mallar som underlättar din jobbsökning.


Nästan färdiga och nyutexaminerade lärare

Ska du snart bli färdig eller har du nyligen tagit din lärarexamen? Du kan ha många frågor på tröskeln till arbetslivet. Oroa dig inte, OAJ har svaren på dina frågor.


Om du blir arbetslös

Blev du arbetslös eller finns det en risk för att du blir det? Se efter vad du ska göra när du blir arbetslös.


Hjälp!

Din egen förtroendeman och sakkunniga vid OAJ-kansliet hjälper och stöder dig i olika situationer i arbetslivet.

OAJ till din hjälp