• logo
  • logo

Ajankohtaista

JUKOlta ehdot paikallisen sopimisen lisäämiseksi

Paikallinen sopiminen etenee kunta-alalla vain, jos kunnilla on käytössään rahaa palkkaepäkohtien korjaamiseen ja palkkausjärjestelmien kehittämiseen – ja ne myös käyttävät sitä. Näin linjaavat JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen ja toiminnanjohtaja Maria Löfgren.

15.05.2019 Uutinen
JUKO: Kiky-uhraukset korvattava julkisen sektorin työntekijöille

JUKO vaatii, että julkisen sektorin työntekijöiden kiky-uhraukset kompensoidaan heille. – Nostamme tulevalla sopimuskierroksellamme kikyn neuvottelupöytään. Tehtyjen heikennysten poistamisen ohella voimme tarkastella asiaa myös rahallisesti sekä työhyvinvoinnin parantamiseen johtavina toimenpiteinä, kertoo Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön toiminnanjohtaja Maria Löfgren.

28.02.2019 Uutinen
Saaliit säkissä – katse kohti onnistumisia

Vuosi on vanhan sanonnan mukaisesti paketissa ja saaliit säkissä. Usein tässä kohtaa on tapana katsoa kuluneen vuoden tapahtumia, hyristä tyytyväisyyttään tai luvata itselleen jotain parempaa kuin, mitä vuosi toi tullessaan – tai jotain siltä väliltä.

28.12.2018 Blogi
 Yksityiset ammatilliset oppilaitokset siirtyvät vuosityöaikaan

 OAJ ja Sivistystyönantajat ovat päässeet neuvottelutulokseen yksityisten ammatillisten oppilaitosten uudesta työaikamallista. Neuvottelutulos koskee yli 1 200 ammatillista opettajaa noin 30 oppilaitoksessa.

23.11.2018 Uutinen
Yksityisen opetusalan ammatillisten oppilaitosten opettajille uusi työaikajärjestelmä

OAJ ja Sivistystyönantajat ovat neuvotelleet ratkaisun koskien yksityisen opetusalan ammatillisten oppilaitosten opettajien työaikajärjestelmää. Vuosityöaikaan siirrytään elokuusta 2019 lähtien viiden vuoden siirtymäajan kuluessa.

23.11.2018 Tiedote
Miten järjestely- ja paikalliserät jaetaan harjoittelukouluissa? Neuvottelut käynnissä

OAJ ja Sivistystyönantajat käyvät parhaillaan neuvotteluja siitä, miten harjoittelukoulujen työaika- ja palkkausjärjestelmää kehitetään. Neuvotteluissa on määrä päästä maaliin lokakuun loppuun mennessä, ja tulos näkyy henkilöstön kukkarossa.

18.10.2018 Uutinen
Yliopiston neuvottelu maaliin

OAJ:n hallitus ja Jukon hallitus hyväksyivät tänään yliopistojen palkkausjärjestelmää koskevan neuvottelutuloksen.

28.09.2018 Uutinen
OAJ tyytyväinen yliopistojen neuvottelutulokseen

OAJ on tyytyväinen yliopistojen neuvottelutulokseen, jossa työehtosopimuksen koko palkankorotusvara käytetään henkilöstön palkkoihin. Harjoittelukoulujen osalta neuvottelut jatkuvat.

27.09.2018 Tiedote
Yliopistojen palkkausjärjestelmä uudistuu – tästä neuvotellaan nyt

Yliopistojen palkkausjärjestelmää uudistetaan parhaillaan työryhmässä, ja panoksena on rahaa. JUKO kertoo, mistä on kyse.

14.09.2018 Uutinen
Neuvottelutoiminta ei tunne lepotaukoja

Työaika- ja palkkausjärjestelmien kehittämisen lisäksi neuvottelijoita työllistävät erityisesti nykyisten sopimusten tulkintaerimielisyydet.

03.09.2018 Uutinen
Sopimukset syntyivät – katso videolta, mitä muutoksia ne tuovat jäsenille

OAJ:n neuvottelijat kertovat videoilla, mitä keväällä 2018 neuvotellut sopimukset tuovat mukanaan.

09.05.2018 Uutinen
Liittokierros oli sekä tyypillinen että poikkeuksellinen

Sopimusneuvottelut kasvatus-, koulutus- ja tutkimusalalla saatiin maaliin 6. maaliskuuta. Neuvottelukierros oli haastava, mutta kaiken kaikkiaan neuvottelujärjestelmä osoitti jälleen kerran toimivuutensa.

07.03.2018 Blogi
JUKO vahvistui ja saavutti tavoitteensa

JUKO pitää liittokierroksella syntyneitä sopimuksia tasoltaan kohtuullisina. Työnantaja koordinoi vahvasti neuvotteluja, mutta JUKO vastasi siihen omalla yhtenäisyydellään.

06.03.2018 Uutinen
Yksityisen opetusalan sopu tyydyttää

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen pitää sovittelussa syntynyttä yksityisen opetusalan sopua tyydyttävänä. Ratkaisu on selvästi yleiskorotuspainotteinen.

02.03.2018 Tiedote
Sivistystyönantajat osoittaa välinpitämättömyyttä henkilöstöstä ja opiskelijoista

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen paheksuu Sivistystyönantajien päätöstä hylätä yliopistojen sovintoesitys. – Hylkäys kertoo, kuinka vieraantunut yliopistojen ja yksityisen opetusalan työnantaja on henkilöstönsä tilanteesta.

27.02.2018 Tiedote