Ajankohtaista
- Uutiset ja tiedotteet
- Näkemyksemme
- Lausunnot
- Blogiartikkelit
- Julkaisut
- Tapahtumat
- Asiantuntija-artikkelit
Tiistaina 10.10. vietetään kansainvälistä Tyttöjen päivää. OAJ:n järjestöpäällikkö Jenni Arnkil ja erityisasiantuntija Kaj Raiskio muistuttavat, että globaali työ tyttöjen aseman parantamiseksi ei ole pojilta pois. Kansainvälisesti tyttöjen kouluttautuminen hyödyttää ihan jokaista lisäämällä yleistä koulutustasoa ja sitä kautta vakautta ja demokratiaa.
11.10.2022 BlogiEduskuntavaalit ovat OAJ:n jäsenelle tärkeät. Vaaleissa ja niiden pohjalta neuvoteltavassa hallitusohjelmassa linjataan jälleen neljäksi vuodeksi alamme keskeisistä suuntaviivoista, lakihankkeista ja myös rahoituksesta. OAJ vaikuttaa siihen, että päätöksissä kuullaan opettajien ääntä, kirjoittaa koulutuspolitiikan päällikkö Jaakko Salo.
05.10.2022 BlogiViime keväänä opettajien lakkorintama piti, vaikka työnantaja yritti sitä härskisti rikkoa. Tästä saamme voimaa myös kansainväliseen kehitysyhteistyöhön. Nyt jos koskaan on tärkeä pitää kiinni demokratian peruselementeistä, joihin myös työelämän ihmisoikeudet ja oikeus lakkoilla kuuluvat.
29.09.2022 BlogiJos halutaan, että osaajia on tarpeeksi työmarkkinoiden tarpeisiin myös tulevaisuudessa, koko koulutusketjun perusrahoitus ja resurssit on saatava kuntoon, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto.
29.09.2022 BlogiKaikenlainen ponnistelu, työnteko mukaan lukien, kuormittaa. Kuormituksesta palautuminen on välttämätöntä terveyden ja työkyvyn kannalta ja sen on oltava päivittäistä, muistuttaa OAJ:n erityisasiantuntija Sara Simberg blogikirjoituksessaan.
06.09.2022 BlogiVarhaiskasvatuksen opettajapulaa on vatvottu vuosikausia. Tänään alkaneessa budjettiriihessä hallituksella on tilaisuus viimein puuttua ongelmaan: osoittaa rahat opettajarekisterin perustamiseen ja lisätä varhaiskasvatuksen opettajien koulutusmäärää, kirjoittaa koulutuspolitiikan johtaja Nina Lahtinen.
31.08.2022 BlogiTyöelämä muuttuu jatkuvasti, ja osaamisen kehittäminen on välttämätöntä. Aikuiskoulutuksen ja ammatillisten opettajien merkitystä osana koulutusjärjestelmää on tehtävä näkyvämmäksi, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto.
30.08.2022 BlogiLukuvuosi alkaa positiivisissa, toisaalta epävarmoissa tunnelmissa. Moni opettaja ja opetusalan ammattilainen jäi kesälomalle kuormittuneena rankan lukuvuoden jälkeen. Toivonkin, että kaikki opettajat ja esihenkilöt sekä myös oppilaat ja opiskelijat ovat voineet levätä ja palautua loman aikana.
09.08.2022 BlogiKesä tuo mukanaan valoa ja lämpöä, kukat kukkivat ja puut saavat upean vihreän lehtipeiton. Kesän alun perinteisiin näyttää kuuluvan myös työnantajapuolen aktivoituminen tekijänoikeusasioissa. OAJ:n lakimies Ira Hietanen-Tanskanen muistuttaa, että opettajien ei kannata allekirjoittaa kohtuuttomia sopimusehtoja.
21.06.2022 BlogiOpettajien ja opetusalan ammattilaisten työtä arvostetaan ja heidän työnsä koetaan merkitykselliseksi yhteiskunnassamme. Näin koki myös 80 prosenttia opetusalan ammattilaisista OAJ:n Fiilismittarin mukaan helmikuussa. Fiilismittarin avulla kartoitamme jäsentemme työhyvinvointia viikoittain.
20.06.2022 BlogiAktiivinen, sitkeä ja ratkaisuhakuinen yritys tuotti viimein tulosta kunta-alan neuvotteluissa, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto.
09.06.2022 BlogiMiksi OAJ tekee kehitysyhteistyötä? Eikö kotimaan ongelmien ratkaisemisessa ole riittävästi tehtävää?
06.06.2022 BlogiTyöhyvinvointi rakentuu päivittäisessä työn tekemisessä ja vuorovaikutuksessa. Hyvinvointi vaikuttaa suoraan myös tuottavuuteen. Hannele Louhelaisen ja Teija Golnickin blogissa kerrotaan pilottihankkeesta, jonka tavoitteena on edistää vuoropuhelua, johtamista ja työhyvinvointia korkeakouluyhteisöissä.
03.06.2022 BlogiMyös opettajilla ja opetusalalla toimivilla on oikeus työssään tasa-arvoiseen ja yhdenvertaiseen kohteluun. Tasa-arvoa voidaan edistää työpaikoilla tapahtuvissa kohtaamisissa ja toimia siten, että jokainen työyhteisön jäsen tuntee olevansa tervetullut töihin omana itsenään, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto.
01.06.2022 BlogiKielen oppiminen on avain kotoutumiseen ja osallisuuteen yhteiskunnassa. Suomen kieltä maahanmuuttotaustaisille opettavana tiedän omien ja lukuisten kollegoideni kokemusten pohjalta, että kotoutumiskoulutus ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Pulmia voitaisiin korjata pienilläkin teoilla, kunhan päättäjiltä löytyisi tahtoa ja resursseja, Heidi Naukkarinen kirjoittaa.
30.05.2022 Blogi