• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Kiitos!

20.12.2019 - 10.27 Blogi
Kuvituskuva

Työvuosi alkaa olla takana. On aika hengähtää ja koota voimia tuleviin koitoksiin.

Kulunut vuosi on jälleen ollut kova. On koettu niin iloja kuin vaikeitakin hetkiä.

OAJ:n, JUKOn ja Akavan kannalta vuosi on ollut jälleen hyvin työntäyteinen. Eduskuntavaaleihin ja hallitusohjelmaan vaikuttaminen ja edessä olevaan sopimuskierrokseen valmistautuminen ovat vaatineet toimihenkilöiltä ja järjestötoimijoilta kaikilla toiminnan tasoilla valtavan työpanoksen.

Haluan kiittää teitä kaikkia tuhansia järjestöaktiiveja. Teidän yhteiseksi hyväksi tekemänne mittaamattomat työtuntimäärät eivät mitenkään saa osakseen riittävästi huomiota, arvostusta ja kiitosta. Siis Suurkiitos!

Kiitokset myös yhteistyökumppaneillemme yhteistyöstä. Vain yhteisvoimin voimme parhaalla mahdollisella tavalla huolehtia yhteiskunnan avaintoimialojen eli kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen riittävän hyvistä toimintaedellytyksistä ja työtuloksista.

Ensi keväänä meillä on edessämme ennalta katsoen hyvin vaikea neuvottelukierros. Sopimusneuvotteluissa katsotaan, miten paljon yhteiskunta arvostaa julkisen sektorin työntekijöitä ja myös opetus-, kasvatus- ja tutkimushenkilöstöä.

Palkassa mitattuna julkisen sektorin työ on aliarvostettua. Lisäksi julkisen sektorin palkansaajat maksoivat toisten palkansaajien ja vientialojen puolesta ylihinnan niin sanotussa kiky-sopimuksessa.

Siksi nyt on syytä kerätä voimia, jotta olemme riittävän voimakkaita, kun sen aika on.

Nyt kuitenkin hyvää joulun ja vuodenvaihteen aikaa!

Olli Luukkainen

OAJ:n puheenjohtaja

Twitter: @OlliLuukkainen

Jaa