• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Suomen kestävän kasvun ohjelman on tuotettava pitkäaikaista lisäarvoa elpymiselle ja kasvulle

05.02.2021 - 15.44 Lausunto
Kuvituskuva

OAJ haluaa, että Suomen kestävän kasvun ohjelmalla vahvistetaan kansallista koulutustarjontaa ja tuetaan oppilaitosten, työhallinnon ja työelämän yhteistyötä. Lisäksi korkeakoulujen ja ammatillisen toisen asteen koulutuksen TKI-osaaminen pitää ottaa kokonaisuutena käyttöön.

OAJ oli kuultavana Suomen kestävän kasvun ohjelmasta sivistysvaliokunnassa. Ohjelmassa on monia tuettavia hankkeita. Vuoden 1990-luvun laman kokemuksista on opittu, että satsaukset uuden luomiseen ovat välttämättömiä. 

Elinkeinorakenteen uudistuminen nojaa osaamiseen ja innovaatioihin. Menestyäksemme tarvitsemme uutta luovia ja osaavia ihmisiä, ja yrityksillä pitää olla turvallinen ja kiinnostava toimintaympäristö. Suomen taloudellista hyvinvointia, kasvua ja kilpailukykyä voidaan kohentaa erityisesti koulutuksen ja tutkimuksen avulla.  

Kestävän kasvun ohjelman toimenpanon on tuettava kumppanuuksien ja osaamiskeskittymien syntymistä. Elvytysrahoituksella on mahdollisuus saavuttaa asetettuja tavoitteita, jos rahanjakoa koordinoidaan ja jos toimilla on selkeät omistajat. 

Lataa ja lue koko lausunto