• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Julkistustilaisuus: Millaiset opettajankoulutuksen voimavarat ovat? Selvitys opettajankoulutuksen voimavaroista ja asemasta

Ajankohta
18.01.2024 - 10.00-11.45
Viimeinen ilmoittautumispäivä
12.01.2023 - 23.59
Paikka
Akavatalo, Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

Millainen on opettajankoulutuksen taloudellinen asema? Voiko henkilöstö hyvin? Millainen painoarvo opettajankoulutuksella on yliopistojen sisällä? Opetusalan Ammattijärjestö OAJ vuonna 2022 tilaama selvitys opettajankoulutuksen voimavarojen kokonaiskuvasta antaa näihin kysymyksiin vastauksia.

Julkistustilaisuus: Millaiset opettajankoulutuksen voimavarat ovat? Selvitys opettajankoulutuksen voimavaroista ja asemasta

Tilaisuudessa tutkimuksen tuloksia avaavat selvityksen tekijät professori Jussi Kivistö, dosentti Elias Pekkola ja tutkijatohtori Taru Siekkinen. Selvityksen teki Kokonat Oy, josta mukana asiantuntijat Katri Laakso ja Johanna Dietrich.

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala tuo julkistuksessa valtiovallan tervehdyksen.

Selvitys arvioi, miltä opettajankoulutuksen toimintaedellytykset vaikuttavat suhteessa siihen kohdistuviin vaatimuksiin ja tavoitteisiin. Lisäksi selvityksen tavoitteena oli tuottaa kehittämisehdotuksia ja suosituksia opettajankoulutuksen ja aseman kehittämiseksi.

Tilaisuus järjestetään Helsingissä Akavatalossa ja se striimataan etäyhteydellä seuraaville.

Tilaisuutta voi seurata etänä tästä linkistä.

Lue koko ohjelma

Jaa