• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Harjoittelukoulujen ja yksityisten ammatillisten oppilaitosten neuvottelut jatkuvat edelleen

12.11.2018 - 17.47 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ ja Sivistystyönantajat jatkavat edelleen neuvotteluja harjoittelukoulujen järjestelyerän kohdentamisesta ja yksityisten ammatillisten oppilaitosten uudesta työaikajärjestelmästä. Neuvottelujen ensimmäinen takaraja puolitoista viikkoa sitten ei tuottanut tulosta, joten lisäneuvotteluja käytiin muun muassa viime viikonloppuna.


– Näkemyseroja on edelleen erityisesti ammatillisten oppilaitosten työaikajärjestelmästä, mutta sunnuntain neuvottelujen jälkeen on tapahtunut edistystä, neuvottelujohtaja Petri Lindroos kertoo.

Ongelma kahden eri asian neuvottelemisesta yhteisissä neuvotteluissa syntyi, kun työnantaja kytki ammatillisten oppilaitosten opettajien työaikajärjestelmien kehittämisneuvottelut yliopistojen harjoittelukouluneuvottelujen takarajaan.

– Sivistystyönantajat ilmoitti lokakuussa, että harjoittelukoulujen 0,3 prosentin osuus sovitusta järjestelyvaraerästä jaetaan vain, jos samalla syntyy neuvottelutulos myös ammatillisten oppilaitosten uudistetusta työaikajärjestelmästä, Lindroos sanoo.

Sivistystyönantajien ja OAJ:n välisissä pitkittyneissä neuvotteluissa yritetään päästä ratkaisuun mahdollisimman pian.